Онлайн Туристичне Страхування

Вирушаючи у відпустку, не хочеться думати про погане. Але за кордоном може трапитися всяке. Виїжджаючи за кордон, вирішити багато проблем може туристичне страхування. Наявність туристичного полісу - вимога візового законодавства більшості країн. Але це не просто формальний документ. Поліс туристичного страхування допомагає відчувати себе впевненіше, а при необхідності стає рятувальним кругом в чужій державі. Краще, звичайно, щоб він не знадобився, але готовим треба бути до всього. Існує багато видів туристичних страхових полісів: від найпростішого з обмеженим списком ризиків, що покриваються, до тих, які захищають мандрівника по максимуму. Така різноманітність полісів страхування змусить будь-якого розгубитися. Тому розглянемо, що може включати туристичне страхування, та як вибрати відповідний туристичний поліс, враховуючи цілі туру, країну, а також здоров'я туриста.

Де оформити туристичне страхування

Залежно від того, як ви подорожуєте, оформити туристичне страхування можна наступним чином:

  • через туроператора - в разі туру по путівці;
  • самостійно - якщо планується індивідуальна поїздка, і все, від готелю до візи, ви замовляєте самі.

Якщо ви користуєтеся послугами туроператора, саме він займається питанням страхування. Це знімає з вас частину турбот, але тут є істотний мінус. У вартість туру входить туристичний поліс страхування, але набір ризиків, що покриваються, є мінімальним. Він коштує недорого. Подібного туристичного полісу страхування досить для отримання візи, але, якщо щось станеться, деякі витрати на медичне обслуговування може нести безпосередньо турист.

Як самостійно купити туристичне страхування

Якщо ви отримуєте візу самостійно, є три способи придбання полісу страхування для туристів.

  1. Часто поруч візових центрів знаходяться організації, що пропонують дешеві туристичні поліси. Як і у випадку з турагентством, вони покривають мінімум можливих ризиків. Таке туристичне страхування дозволяє дотримуватись правил виїзду за кордон, але не сильно допоможе вам у складній ситуації.
  2. Другий варіант оформлення туристичного полісу - звернутися в страхову компанію, де вибрати відповідний поліс страхування з оптимальним списком ризиків, що покриваються. Це не означає дорожнечу страхових послуг. Є можливість знайти туристичний поліс страхування як за доступною ціною, так і більш високою. Найпростіший варіант полісу страхування передбачає відшкодування витрат на екстрену медичну допомогу й транспортування. Перелік можна розширити, виходячи з обраної країни, характеру туру, стану здоров'я людини.
  3. Оформити туристичне страхування онлайн. На порталі UКASKO можна підібрати оптимальний варіант туристичного страхування і доповнити поліс індивідуальними пунктами. Сплативши рахунок страхової компанії, протягом декількох секунд ви отримаєте бланк туристичного страхування на свою електронну пошту, і в будь-який момент будете мати поліс під рукою.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Поради щодо вибору поліса туристичного страхування

Щоб спокійно відпочивати, не думаючи про неприємності, треба відповідально підійти до вибору туристичного поліса. Відповідно до вимог мандрівника потрібно замовити туристичне страхування, яке містить різні блоки. З них, як із деталей конструктора, збирається ідеальний для даної поїздки туристичний поліс. Багато що залежить від місцевості, а також цілей подорожі. Страхові компанії пропонують готові рішення для туристів, які можна «доопрацювати» з урахуванням побажань і особливостей кожної людини. При укладанні договору туристичного страхування зверніть увагу на наступне.

Відпочиваючі в жарких країнах часто страждають від активного сонця. Страхові компанії зазвичай відмовляються відшкодовувати медичні витрати при сонячних опіках. Це пов'язано з тим, що час знаходження на пляжі контролюється самим туристом, і страховик не несе за це відповідальності.

Не всі люблять у відпустці просто лежати на пляжі. Багато людей катаються на конях, гідроциклі, «банані». В такому випадку треба заздалегідь подумати про це і включити в умови туристичного страхування пункт «Активний відпочинок».

Якщо в поїздці передбачаються заняття якимось видом спорту, інформація про це повинна бути в туристичному страхуванні. В іншому випадку при спортивних травмах відшкодування витрат не буде.

Любителям гірських лиж чи альпіністам необхідно придбати спеціальне туристичне «гірськолижне» страхування. Можна доповнити послуги за звичайним туристичним полісом рятувально-пошуковими роботами, а також додатково застрахувати громадянську відповідальність для третіх осіб.

При наявності хронічних захворювань застрахуйтесь від загострення.

Якщо ви везете дорогий брендовий одяг, взуття, треба обов'язково застрахуватися від втрати багажу. Базовий договір туристичного страхування передбачає виплату певної суми без урахування вартості речей. Якщо валізу втратять, авіакомпанія відшкодує лише 20 $ за 1 кг ваги.

Скільки діє туристичне страхування

Важливим моментом є термін туристичного страхування. Оформлюється туристичне страхування на весь час поїздки, але краще збільшити термін дії полісу.

Враховуйте, як часто ви їздите. Якщо ви подорожуєте нечасто, зробіть одноразовий туристичний поліс. Для тих, хто часто буває за кордоном вигідніше укласти страховий поліс для виїзду за кордон на регулярній основі. Він оформлюється на фіксовану кількість днів протягом року. Можливий також варіант туристичного страхування з необмеженим перебуванням в інших странах, що оформлюється на рік.