Які країни відкриють кордони: коли розпочнеться відпочинок за кордоном

Після декількох місяців карантинних заходів та обмежень для туристів, багато країн починають анонсувати дати відкриття кордонів. Однак уряд країн обережно підходить до туристичного сезону. І називає лише приблизні терміни відкриття кордонів для масового перетину туристами.

Зміст

  1. Закриті кордони через коронавірус
  2. Поїздки за кордон влітку 2020
  3. Коли відкриють кордони країни Європи

Закриті кордони через коронавірус

Через коронавірус закрили кордони для іноземних громадян більш ніж 80 країн по всьому світу. Деякі з них навіть призупинили внутрішнє транспортне сполучення й обмежили рух для своїх громадян. Всі ці заходи було вжито у боротьбі з поширенням епідемії коронавірусу. Одна за одною країни заявляли про обмежувальні заходи.

Це вплинуло на всі сфери економіки, в тому числі й туризм. У багатьох країнах внутрішній капітал і жителі безпосередньо залежать від туристів. А у зв'язку з тим, що спалах пандемії пішов на спад, кордони починають поступово відкривати, хоч і з обмеженнями.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Поїздки за кордон влітку 2020

Незважаючи на побоювання тих, хто придбав квитки за кордон ще до епідемії коронавірусу, у них все ж з'явився шанс скористатися своїми путівками та втілити плани на відпустку. Більше 20-ти країн уже заявили про те, що планують відкрити кордони протягом кількох тижнів. Та озвучили вимоги до туристів.

Частина країн вирішила відкрити кордони лише між собою. Наприклад, для міждержавного руху для громадян відкрили кордони країни Балтії, Австралія та Нова Зеландія. Таку ж схему туризму планують втілити Данія, Фінляндія й Норвегія.

Відпочинок в Єгипті

У середині травня Єгипет частково відкрив готелі для внутрішнього туризму. Почалися перевірки та реконструкції готелів та розважальних комплексів, що свідчить про те, що в найближчі місяці туризм в Єгипті буде відновлюватися. Перші чартерні рейси до Єгипту в липні запустить німецька авіакомпанія Condor.

Відпочинок в ОАЕ

Щодо дат початку туристичного сезону в ОАЕ немає конкретних заяв, проте уряд планує з липня почати приймати туристів. Офіційно кордони закриті до 30 червня. Саме на цю дату орієнтуються туроператори та авіалінії.

Відпочинок в Танзанії

Танзанія вже відкрила міжнародне сполучення, однак в країні ще проводиться вибірковий скринінг температури. З карантином теж справи йдуть дуже лояльно. Режим самоізоляції необхідно дотримуватися тільки якщо у вас спостерігаються симптоми ГРВІ або підвищення температури тіла.

Відпочинок в Турції

Туреччина вже відкрила кордони для туристів з 31 країн, в тому числі, України та Росії. Авіасполучення відновиться трохи пізніше. Плануються рейси ближче до середини літа, проте ця інформація неточна. Залежно від обставин, авіасполучення може відкритися раніше. Зараз ведуться переговори про вільні кордони з урядом ще 70 країн.

Коли відкриють кордони країни Європи

В Європі також вдалося локалізувати спалахи коронавірусу й приборкати поширення хвороби. Більшість європейських країн готові заявити про початок туристичного сезону та приймати не тільки громадян ЄС.

Коли відкриє кордони Австрія

Австрія почне приймати туристів з 15 червня. Однак поки відомо тільки про туризм для громадян Чехії та Словаччини. Для туристів з Росії та Італії новин поки немає. У готелях засоби індивідуального захисту обов'язкові для співробітників, а для гостей потребується перебування в масці, якщо присутні симптоми будь-яких захворювань.

Туризм в Італії

В Італії вже відкрилися парки, ресторани та ринки. Усередині країни знята більша частина обмежень. Але готелі будуть відновлювати роботу з червня, в залежності від напливу туристів. Відкривати кордони для міжнародного туризму Італія почне з початку червня. Будуть зняті обмежень на в'їзд і на виїзд.

Чи відкриє кордони Іспанія

Іспанія відрізняється одним з найбільш посилених карантинів. Останнім часом був трохи ослаблен карантинний режим всередині країни, проте щодо міжнародного туризму точних новин поки немає. З одного боку, уряд Іспанії заявляє про те, що сподівається влітку відновити прийом туристів і готується до пляжного сезону, а з іншого не називає точних дат щодо кордонів, не дає ніяких обіцянок.

Відпочинок в Португалії

Економіка Португалії дуже залежить від туризму. Влада країни почала готувати місцеві пляжі й готелі, підганяючи їх під суворі санітарні норми. Якщо вони будуть відповідати встановленим критеріям, то будуть відкриті як мінімум для португальців. Точної дати для відновлення міжнародного сполучення через кордон і туризму ще не названо.

Перельоти до Греції

Кордони Греції для туристів відкриються з 1 липня, проте є деякі винятки. Наприклад, з Великобританією та деякими країнами Греція підтримає авіасполучення вже з початку червня. Спортивні заходи та концерти за участю великої кількості глядачів проходити не будуть. Раніше всіх міст приймуть туристів Афіни. Ресторани та заклади відкриються в кінці травня. Відновлюючи сполучення, Греція віддасть перевагу країнам з низьким рівнем інфікованості коронавірусом і сприятливою епідеміологічною ситуацією.

Кордони Швейцарії

Швейцарія почне приймати туристів вже в середині-кінці червня, проте велика частина пам'яток закриті, наприклад, гори чи канатні дороги. Діють обмеження в роботі ресторанів, строгі вимоги до відвідувачів. Епідеміологічна обстановка в країні зараз сприятлива, тому при відкритті кордонів з іншими країнами також буде враховуватися внутрішня обстановка в сусідніх державах.

Кордони з Польщею й Чехією

Чехія та Польща планують відкрити кордони для туристів з країн зі сприятливою епідеміологічною обстановкою з 15 червня. Сполучення буде відновлюватися поступово з країнами, які змогли зупинити поширення коронавірусу.

Відкриття кордонів Хорватія

Хорватія відкриє кордони з кінця травня для громадян Словаччини та Словенії, Австрії, Чехії та Угорщини. У цьому випадку їм буде дозволено в'їзд навіть без дотримання самоізоляції після приїзду. Пізніше планується відкриття кордонів для жителів Німеччини та Чехії.

Туризм в Албанії

Албанія обіцяє відкрити кордони до літа. Тобто вже з кінця травня Албанія почне приймати туристів з усього світу. Протягом останнього місяця в країні не було зафіксовано смертей від коронавірусу й в цілому обстановка сприяє початку пляжного сезону.

В цілому, в країнах ЄС розглядають можливість введення єдиного "імунного паспорта". Цей документ повинен підтверджувати, що турист не є носієм вірусу або вже має антитіла в крові. Він буде діяти на всій території Євросоюзу. Однак Всесвітня Організація Охорони Здоров'я не може схвалити цей проект на даному етапі епідемії коронавірусу.

Туристичне страхування для виїзду за кордон в Україні

Як бачите, обстановка з закритими кордонами починає налагоджуватися. І людям не доведеться надовго забувати про подорожі. Уже можна починати планувати свій відпочинок, вибирати країну чи місто для поїздки, і подбати про безпечне подорож з туристичним страхуванням на UKASKO.UA. Нагадаємо, що деякі страхові компанії також надають туристичне страхування з покриттям ризику зараження коронавірусом.