Страховий Випадок За Кордоном

Що треба знати, оформлюючи страхування для виїзду за кордон

Плануючи подорож, люди, які піклуються про здоров'я або бажають уникнути неприємних несподіванок в поїздці, купують медичний туристичний поліс. Але щоб гарантовано уберегтися від додаткових грошових витрат, потрібно дуже уважно поставитися до туристичного страхування. У питаннях, що стосуються здоров'я й фінансів, не буває дрібниць, тому ті, хто виїжджають за кордон, повинні ретельно вивчити всі пункти туристичного страхування. Крім того, слід попередньо з'ясувати, як саме діяти при настанні страхового випадку.

Як оформити туристичне страхування

Бажаючі придбати туристичне страхування перед підписанням документів повинні обов'язково врахувати такі нюанси:

  • види медичної допомоги та обставини, на які поширюється дія туристичного страхування. Найчастіше страховик зобов'язується компенсувати витрати тільки на екстрену допомогу медиків. У такий базовий контракт можна внести додаткові пункти. Необхідність внесення доповнень виникає, якщо, наприклад, той, хто оформляє туристичне страхування боїться втратити багаж або збирається займатися активними видами спорту. Зі збільшенням ризиків ціна поліса страхування, відповідно, підвищується;
  • умови, що гарантують компенсацію;
  • терміни, протягом яких потрібно повідомити про настання страхового випадку. Стандартом вважаються 24 години. Після закінчення доби з моменту виникнення проблеми заявки до розгляду страховиком зазвичай вже не приймаються;
  • мінімальна і максимальна суми виплат.

Крім цього, важливо звернути увагу на франшизу в туристичному полісі. При її відсутності всі витрати по страховому випадку лягають виключно на компанію. Наявність франшизи та її розмір вказують на те, яка частина витрат сплачується мандрівником самостійно. Зазвичай мова йде про 100-150 умовних одиниць.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як використовувати туристичне страхування

Виїжджаючи за кордон важливо не тільки купити туристичне страхування, але і правильно нею скористатися. Це необхідно для мінімізації ризику відмови в компенсації. Інструкція, як потрібно діяти при виникненні проблем зі здоров'ям, передбачає послідовне виконання таких пунктів:

  • В першу чергу подзвоніть на гарячу лінію. Телефони відділу підтримки багатоканальні та працюють цілодобово.
  • Повідомити співробітнику асистант-сервісу номер туристичного страхування, дату укладення контракту і термін його дії. Уточнити особисті дані, описати випадок або симптоми захворювання, залишити контакти для зворотного зв'язку.
  • Слідувати вказівкам ассітант-сервісу. В обов'язок цієї служби входить визначення найближчого лікувального закладу і лікаря, які є партнерами страховика. Після цього асистант-сервіс здійснює виклик медика або бригади швидкої допомоги до місця знаходження клієнта. Далі відбувається госпіталізація або вирішується питання про подальшу амбулаторну терапію.
  • Під час лікування необхідно збирати всі чеки, рахунки й медичні документи, в тому числі рецепти. Часто вартість страхування мандрівника компенсує не тільки діагностику та перебування в стаціонарі, але й придбання рецептурних препаратів в аптеці. Зберігати вищевказану документацію потрібно до прибуття на батьківщину.
  • Після повернення додому в 15-денний термін звернутися до агента, представивши йому збережені документальні докази страхового випадку.
  • Очікувати винесення висновку. Якщо вартість туристичного поліса включає в себе настали ризики, то протягом двох тижнів витрати будуть відшкодовані за безготівковим розрахунком. Компенсація здійснюється в місцевій валюті за офіційним курсом, зафіксованим в день винесення позитивного рішення.

Страхування за кордоном: корисні рекомендації для туристів

Щоб убезпечити себе від можливих медичних та інших ризиків за кордоном, люди повинні не тільки придбати туристичне страхування, але й врахувати ряд рекомендацій. Досвідчені мандрівники радять залишити всі дані туристичного поліса комусь із родичів на батьківщині. Бувають обставини, при яких потерпілий не в змозі сам зв'язатися з сервісом підтримки щоб заявити про подію. Для зручності можна оформити електронну версію страхування. Вона не загубиться чи не прийде в непридатність, як її паперовий варіант. Навіть при втраті або крадіжці гаджета, доступ до туристичного страхування онлайн можливий з будь-якого іншого пристрою при введенні пароля.

Оскільки туристичне страхування дійсне тільки за межами країни постійного перебування, купувати її заздалегідь не рекомендується. Початку дії туристичного страхування повинна відповідати дата перетину кордону, а терміну - кількість повних днів поїздки, включаючи день повернення.