Які Зміни Чекають ОСЦПВ в Україні

Всі водії добре знають, що поліс ОСЦПВ необхідний на законодавчому рівні. Це означає, всі зміни, які стосуються страхування ОСЦПВ, також регламентуються законодавством. Тому важливо знати, що для нас планує ринок автострахування, і чого варто очікувати від ОСЦПВ найближчим часом.

Зміст

  1. В яких країнах є ОСЦПВ
  2. Чому ОСЦПВ подорожчало
  3. Що чекає на ОСЦПВ в Україні
  4. Через який сайт оформити ОСЦПВ

В яких країнах є ОСЦПВ

Автострахування виникло в Америці в 1920-х роках. Однак є і більш ранні згадки одиничних випадків страхування цивільно-правової відповідальності, які припадають на кінець 19 ст.  У 1925 році, в штаті Массачусетс, узаконили страхові поліси ОСЦПВ. Після прикладу Массачусетса наслідували й інші штати, вводячи проект про обов'язкове автострахування в перебігу декількох років.

ОСЦПВ вводилося як соціальний захід. Воно було покликане врегулювати відносини на дорогах. Так водії отримали гарант виплат в тому випадку, якщо вони або їх майно постраждають в результаті аварії.

Через кілька десятиліть після свого виникнення, ОСЦПВ набуло поширення і в країнах Європи. У 1950-1960 роках популярність страхування ОСЦПВ росла. Також ідея введення ОСЦПВ обговорювалася і в СРСР, але від обов'язкового автострахування тоді було вирішено утриматися. Ідея законопроекту ОСЦПВ знову відродилася на початку 1990-х рр. А в 2004 р в Україні вперше був прийнятий Закон про ОСЦПВ. Протягом року водії були зобов'язані обзавестися необхідним страховим полісом.

Сьогодні практично у всіх країнах діє страхування ОСЦПВ. Всі розвинені країни стежать за розвитком ринку автострахування і вносять відповідні поправки до місцевих законів про ОСЦПВ.

Чому ОСЦПВ подорожчало

Нерідко водії ставляться до полісу ОСЦПВ досить негативно. А недавнє подорожчання страхового полісу підігріває їх неприязнь. Однак на все є свої причини. І поліс ОСЦПВ трохи виріс в ціні не в зв'язку з внутрішніми маніпуляціями, а по ряду об'єктивних причин.

Почнемо з того, що страхування ОСЦПВ відрізняє демократична ціна. Згідно з даними МТСБУ, Моторного транспортного страхового бюро України, середня вартість поліса ОСЦПВ становить приблизно 500 грн. Саме ця організація займається контролем та регулюванням діяльності страхових компаній і виплат за ОСЦПВ.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Вартість ОСЦПВ розраховується індивідуально для кожного водія. Головними факторами, що впливають на ціну ОСЦПВ, є марка й модель машини, об'єм двигуна транспортного засобу та місце реєстрації власника транспорту. Для жителів великих мегаполісів страхування ОСЦПВ обійдеться трохи дорожче, ніж для тих, хто проживає в невеликих містах чи селищах.

Закон про ОСЦПВ і загальна страхова діяльність обов'язкового автострахування орієнтована на водіїв. Тому з урахуванням зміни валюти, подорожчання автомобілів, запчастин на них, загального ремонту та обслуговування змінився рівень страхових виплат, а також інші пункти договору ОСЦПВ. Якщо в деяких конкретних випадках водії змогли відзначити подорожчання ОСЦПВ, то для більшості рівень цін залишився незмінним. А виникла різниця пояснюється наступними змінами.

ОСЦПВ - Ukasko

Що чекає на ОСЦПВ в Україні

Відмінною особливістю всіх змін, що стосуються ОСЦПВ в Україні, є орієнтованість на інтереси водіїв. Велика кількість змін ОСЦПВ отримало в 2019 році.

  • Зросли страхові виплати. Страхове відшкодування в 2020 році становить 130 й 260 тис грн за шкоду, заподіяну майну та здоров'ю потерпілого відповідно.
  • Узаконили електронний поліс ОСЦПВ. З лютого 2019 водіям більше не потрібно роздруковувати та возити з собою поліс ОСЦПВ. Тепер його можна зберігати в електронному вигляді, в телефоні або в іншому гаджеті.

Електронний поліс ОСЦПВ формується в єдиній базі МТСБУ. Його номер зберігається в реєстрі, тому в разі перевірки документів співробітниками дорожньої поліції, досить просто показати поліс ОСЦПВ з екрану телефону або продиктувати номер страхування. Електронний поліс ОСЦПВ коштує приблизно на 10% дешевше завдяки спеціальному коефіцієнту, зменшує його стоімость.Также його неможливо підробити, тому оформляти електронний поліс ОСЦПВ не тільки дешевше, але й безпечніше.

Другий важливий пункт регулярних змін ОСЦПВ - це збільшення страхових виплат. Останньою поправкою Закону про ОСЦПВ ліміти вже зросли на 30%, а до 2025 року їх планують збільшити до 8 й 20 млн грн за шкоду майну та здоров'ю. Тобто страхові виплати зростуть у 80 разів.

Скорочується термін врегулювання страхового випадку до 60 днів. За несвоєчасну виплату страхових компаній очікує штраф. Посилюється гарантійна функція МТСБУ й прискорюються страхові виплати компаній, що знаходяться на шляху до банкрутства.

Через який сайт оформити ОСЦПВ

Перед державою стоїть завдання перетворити ОСЦПВ в сучасний і вигідний продукт страхування. Величезним кроком вперед стало визнання чинними електронних полісів, які можна оформити на багатьох сайтах.

Більшість страхових надають послугу онлайн-оформлення ОСЦПВ. Але щоб заощадити на страхуванні, краще скористатися послугами нашого сайту. Ціни на ОСЦПВ відрізняються у різних компаній. І на сайті UKASKO ви можете вибрати відповідний страховий поліс ОСЦПВ за низькою ціною.

Послуги UKASKO безкоштовні. Ви просто вводите модель і марку машини, місто реєстрації та протягом хвилини вам стають доступні всі пропозиції від страхових. Ви можете порівняти ціни й оформити поліс ОСЦПВ буквально за кілька хвилин. Без черг і тривалих процедур, в будь-який зручний для вас час.