Кому Варто Купувати ДЦВ ( Добровільне Автострахування )

Багато водіїв оформляють поліс ОСЦПВ і не цікавляться додатковими можливостями автострахування. Більш того, деякі намагаються заощадити на страхуванні, обираючи максимальну франшизу, а поліс залишається просто як обов'язкова вимога. Але страхування ОСЦПВ дійсно працює й бере на себе витрати в разі аварії. Ще й надто того - є спосіб збільшити його покриття, щоб забезпечити максимальне відшкодування. За допомогою ДЦВ.

Зміст

  1. Поліс ДЦВ - що це?
  2. Кому підходить страхування ДЦВ
  3. Страхова сума ДЦВ
  4. Які коефіцієнти впливають на вартість ДЦВ

Поліс ДЦВ - що це?

Збільшити страхове покриття можна за допомогою ДЦВ. Поліс ДЦВ - це добровільне автострахування, яке йде на додаток до ОСЦПВ. Окремо оформити додаткове покриття (ДЦВ) неможливо. І без поліса ОСЦПВ також.

Багатьох водіїв цікавить, чи потрібно оформлювати ДГО, якщо немає автоцивілки. Почнемо з того, що страховий поліс ОСЦПВ є обов'язковим для всіх водіїв. Якщо його немає, власнику транспорту доведеться заплатити штраф, а в разі аварії відшкодовувати не тільки свої збитки, але й витрати потерпілої сторони, самостійно. Покриття ДЦВ не є заміною ОСЦПВ. Воно оформлюється поверх автоцивілки, а не як самостійний страховий поліс.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Кому підходить страхування ДЦВ

Добровільне цивільне страхування існує тому, що не завжди вистачає відшкодування ОСЦПВ. Страхування ОСЦПВ покриває збитки, які нанесені потерпілій стороні в результаті аварії. Але з урахуванням того, що на дорогах багато іномарок і дорогих автомобілів, страхового відшкодування не завжди вистачає для необхідного ремонту. В такому разі залишок суми винуватцю доведеться відшкодовувати самостійно.

Страхові виплати у 2020 році становлять 130 та 260 тис грн за шкоду, заподіяну майну й здоров'ю відповідно. Якщо в аварії транспорту нанесені істотні пошкодження, то цих грошей буде недостатньо для повноцінного ремонту. Саме ДЦВ дозволяє уникнути виплат зі своєї кишені.

Додаткове покриття може істотно збільшити страхову суму. ДЦВ набирає чинності тоді, коли страхування ОСЦПВ вичерпало свої ліміти. Саме ДЦВ покриває різницю між граничною виплатою ОСЦПВ і реальними витратами на ремонт транспорту. Наприклад, якщо в результаті ДТП завдано збитків на 200 тис, то до 130 тис виплатить страхова за полісом ОСЦПВ, а 70 тис, що залишилися, покриє страхування ДЦВ. Якби не було оформлено ДЦВ, то різницю, що виникла, довелося б виплачувати вам.

Кому рекомендується оформляти поліс ДЦВ? За статистикою, найбільш серйозна шкода наноситься у великих аваріях, які найчастіше відбуваються у великих містах. Ще одна причина зіткнень - це малодосвідчені водії. Тому краще оформляти ДЦВ всім водіям, щоб уникнути серйозних витрат. Однак є категорії водіїв, яким ДЦВ необхідно найбільше, бо вони знаходяться в групі підвищеного ризику. Це:

  • Далекобійники;
  • Таксисти;
  • Водії габаритного транспорту;
  • Новачки без досвіду за кермом;
  • Жителі мегаполісів.

У даних груп водіїв ризик спровокувати аварію вище через особливості транспорту, складних транспортних розв'язок або нестачі водійського стажу. Тому саме цим громадянам наполегливо рекомендується оформляти ДЦВ для підвищення страхування цивільної відповідальності.

Страхова сума ДЦВ

Страхова сума ДЦВ залежить від обраної вами пропозиції. Через те, що ДЦВ - це добровільне страхування, і його необхідність визначається самим водієм, то й сума необхідного покриття обирається безпосередньо їм. На платформі UKASKO.UA ви можете вибрати необхідну суму страхового покриття ДЦВ. Максимальна сума страхового покриття, яку можна оформити на нашому сайті, становить 1 000 000 грн, а мінімальна 50 000 грн. Ви самі вирішуєте, за що платити та які кордони ДГО бажаєте встановити.

При цьому, страхування ДЦВ коштує в рази дешевше поліса ОСЦПВ. Наприклад, за 140 грн ви можете збільшити страхове покриття на 50 000. Це суттєва доплата в разі аварії, і зовсім доступна ціна для страхування ДЦВ.

Які коефіцієнти впливають на вартість ДЦВ

Страхування ДЦВ, як і поліс ОСЦПВ, має свої критерії для розрахунку вартості. Ціну ДЦВ встановлює страхова компанія. Але є фактори, які впливають на ціну додаткового покриття. Це:

  • Сума покриття. Чим вища сума страхового відшкодування, тим дорожче буде коштувати ДЦВ;
  • Марка й модель авто;
  • Об `єм двигуна;
  • Стаж водія тощо.

Принцип розрахунку вартості ДЦВ схожий з калькулятором ОСЦПВ. На ціну ДЦВ впливають ті ж фактори, що й на вартість автоцивілки.

Ви можете просто зараз дізнатися вартість ДЦВ за допомогою платформи онлайн-страхування UKASKO.UA. Оформляючи страхування на нашому сайті, внизу страхової пропозиції ви побачите варіанти додаткового покриття, розраховані за вашими індивідуальними даними. Ви можете порівняти ціну добровільного страхування ДЦВ від різних страхових компаній, й обирати страховий поліс виходячи з вартості страхування.

Крім зручного оформлення страхування онлайн, ви також отримуєте додаткові знижки, доступ до пропозицій з кешбеком і низькі ціни безпосередньо від страхових компаній без комісій агентам.