Куди Поїхати в Новорічні Свята у Запоріжжі?

Зміст

  1. Як провести новорічні вихідні
  2. ТОП-4 музеїв, які потрібно відвідати в Запоріжжі
  3. ТОП-3 історичних місць у Запоріжжі
  4. Дотримуйтесь безпеки на дорогах

Як провести новорічні вихідні

Новорічні вихідні можна провести яскраво і весело, навіть не залишаючи територію України. Внутрішній туризм у нас в країні розвинений дуже добре, і навіть без далеких перельотів є величезна кількість цікавих пам'яток і місць, які варто відвідати. І нерідко саме Запоріжжя стає вибором туристів.

Барвисте та яскраве місто відрізняється багатою історичною спадщиною. Саме за цим сюди прямують багато туристів. З'їздити на Хортицю, подивитися виставу козаків, перейнятися культурним духом і насолодитися видами могутнього Дніпра актуально в будь-який час року, як влітку, так і взимку. І звичайно ж в Запоріжжі можна захопливо провести новорічні свята.

Завдяки тому, що в Запоріжжі багато цікавинок на різний смак, тут завжди є, чим зайнятися. Особливо, якщо відправитися в подорож на своєму автомобілі та не залежати ні від яких сторонніх чинників.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

ТОП-4 музеїв, які потрібно відвідати в Запоріжжі

Для тих, хто віддає перевагу культурному та спокійному відпочинку, в Запоріжжі є прекрасний вибір незвичайних музеїв, деякі з яких навіть придбали світову популярність. Які ж музеї варто відвідати не тільки жителям Запоріжжя, а й туристам?

Музей техніки "Фаетон"

Музей "Фаетон" внесений до списку 20-ти найбільш масштабних музеїв Європи та в Книгу рекордів України. Це масштабне зібрання різноманітної техніки незалежно від року випуску. Його особливість полягає в тому, що всі екземпляри знаходяться в робочому стані. Ретро-автомобілі, старовинна зброя, авіатранспорт і мотоцикли нерідко використовують для зйомок різних проєктів.

"Фаетон" - це 6 виставкових залів, вулична експозиція, понад 1000 експонатів і більш ніж 200 одиниць техніки. Всі експонати знаходяться у відмінному стані. На їх фоні можна зробити прекрасні фото та, можливо, вийде навіть домовитись про фотосесію. Особливо цікава в цьому плані вулична частина виставки. А в блакитний кабріолет на вході в музей часто навіть можна сісти в салон і зробити красиві атмосферні фотографії.

Музей судноплавства "Чайка"

"Чайка" - це єдиний в Україні та один з найбільших музеїв судноплавства в Європі. За весь час чимало човнів і галер не змогли подолати пороги Дніпра та затонули в околицях Запоріжжя. Тому експозиція музею вражає своєю просторістю. Тут представлені козацькі чайки та бригантина 18 століття, дубель-шлюпки, якоря від козацьких, російських і голландських човнів і судів.

Крім виставкової та розважально-освітньої функції, музей несе безпосередню користь. У музеї "Чайка" також діє реставраційний пункт, де ремонтують і повертають гідний зовнішній вигляд човнам і судам.

Заповідний комплекс Хортиця

Весь острів Хортиця - це своєрідний музей просто неба, який дозволяє насолодитися не тільки красою реконструкцій козацьких фортець і поселень, а й якісно відпочити на природі. Це місце вважається справжнім місцем сили для кожного українця. На острові можна знайти розвинену інфраструктуру для культурного відпочинку й увібрати в себе неповторну атмосферу мальовничої природи та історичних місць. І звичайно ж, варто подивитися виступ театру козаків.

Музей історії запорозького козацтва на о. Хортиця

Музей вміщує в себе кілька експозицій, присвячених різним періодам української історії: запорозьке козацтво та його значення в культурі та літературі, Київська Русь, новітня історія. Також зібрана колекція важливих археологічних знахідок.

Всього в музеї знаходиться більш ніж 32 000 експонатів. Але відвідати музей варто не тільки заради його виставки. Саме звідси відкривається найбільший мальовничий вид на Дніпрогес. А любителі загадок і містики зможуть обстежити стовп, що відзначає місце ймовірної смерті князя Святослава і таємничий чорний камінь.

Звичайно ж, у Запоріжжі куди більше музеїв, галерей та виставкових залів. Ми відзначили лише найбільш знакові, які є візитною карткою міста, які обов'язково потрібно відвідати кожному туристу, який приїде в Запоріжжя.

ТОП-3 історичних місць у Запоріжжі

Крім експозицій, Запоріжжя також має багато пам'яток, які потрібно відвідати, прогулюючись.

Замок Вальмана

Ця будівля збереглася від менонітської колонії Розенталь. Він побудований в югендстилі, німецькому варіанті модерну, і призначався для відкриття дитячого садка. Зараз же в ньому розташовується районний відділ освіти.

Прогулятися до історичної пам'ятки архітектури варто однозначно. Цей палац має дуже незвичайне оформлення, аналоги якого практично не знайти у нас в країні. Кожна сторона замку Вальмана оформлена по-своєму і відрізняється від інших, тому відразу визначити, яка частина є фасадом, досить складно.

Круглий будинок у Запоріжжі

Оригінальний круглий будинок є ще однією архітектурною пам'яткою Запоріжжя, і його варто відвідати. Будівля химерної форми по нижньому ряду декорована балюстрадою колон, що викликає асоціації з греблею ГЕС.

Діаметр будинку - 150 метрів, а в його структурі 14 під'їздів. Будівля була побудована на початку 30-х років і вважається унікальним пам'ятником архітектури. Сюди точно варто приїхати у свою поїздку по Запоріжжю.

Будівля жіночої Олександрівської гімназії

Це красива будівля в стилі неоренесансу побудована на самому початку 20-го століття і по своїй витонченості та цікавості архітектурного вирішення може змагатися з пам'ятками європейських міст. Якщо ви хочете зробити красиві фото або відчути дух Європи, то будівля колишньої Олександрівської гімназії обов'язкова вам до відвідування.

Дотримуйтесь безпеки на дорогах

Не важливо, родом ви із Запоріжжя, або просто приїхали сюди на вихідні, вам не варто забувати про безпеку та слід бути гранично уважними на дорогах. Особливо взимку і в новорічні свята. Цей період і так за статистикою є найнебезпечнішим, а особливо якщо для вас це нове місто і незнайомі транспортні розв'язки.

Тому не нехтуйте ні дотриманням правил дорожнього руху, ні оформленням надійної страховки ОСЦПВ для того, щоб провести вихідні максимально розслаблено і не хвилюватися про можливі фінансові труднощі.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати