Чи потрібно Купувати Поліс ОСЦПВ на Трактор

Зміст

  1. Чи потрібно купувати ОСЦПВ на трактор в Україні
  2. Страхування трактора й особливості ОСЦПВ
  3. Що можна застрахувати полісом ОСЦПВ?

Чи потрібно купувати ОСЦПВ на трактор в Україні

Необхідність оформлення страхування ОСЦПВ на трактор та іншу сільськогосподарську техніку викликає гарячі суперечки в інтернеті. Багато ресурсів публікують інформацію про те, що на трактор обов'язково потрібно ОСЦПВ, як і на інші види наземного транспорту. Але чи так це насправді?

По суті, легко можна вирішити, що на трактор треба оформляти ОСЦПВ. Зазвичай трактор використовується на полях і під час будівельних робіт. Але ж трактор, як і інші автомобілі, їздить по дорогах і має шанс взяти участь в аварії. При чому, з огляду на габарити трактора, нанесені їм пошкодження складно буде оцінити як незначні.

Проте ОСЦПВ на трактор оформляти необов'язково. Це не означає, що трактор не має ніякого страхування. Просто у випадку з сільгосптехнікою процедура страхування відрізняється від оформлення полісів автострахування.

Страхування трактора й особливості ОСЦПВ

Орієнтуючись на Закон про ОСЦПВ, можна зробити висновок, що оформляти ОСЦПВ на трактор не потрібно. Це підтверджується кількома факторами.

  1. ОСЦПВ поширюється на наземні транспортні засоби. А до них відносяться "пристрої, призначені для перевезення людей та / або вантажу, а також встановленого на ньому спеціального обладнання чи механізмів, які підлягають державній реєстрації та обліку в територіальних органах Міністерства внутрішніх справ України та / або допущені до дорожнього руху, а також ввезені на митну територію України для тимчасового користування, зареєстровані в інших країнах. " {Абзац перший пункту 1.5 статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законами N 5459-VI (5459-17) від 16.10.2012, N 766-VIII (766-19) від 10.11.2015}. Трактор під даний опис не підходить.
  2. Не можна оформляти ОСЦПВ на транспорт, для якого не передбачені коригувальні коефіцієнти. "У цьому Законі не вважається транспортним засобом пристрій, який підпадає під ознаки, зазначені в цьому пункті, але щодо якого не встановлено коригувальний коефіцієнт в залежності від типу транспортного засобу." {Пункт 1.5 статті 1 доповнено абзацом другим згідно із Законом N 3045-VI (3045-17) від 17.02.2011}

Тому, якщо ви хочете застрахувати відповідальність водія трактора стосовно інших учасників дорожнього руху, то зробити це можна за допомогою добровільного страхування.

ОСЦПВ не оформлюється на будівельну та сільськогосподарську техніку. Існують відгуки від людей, які оформили ОСЦПВ на трактор, але їх страхова компанія збанкрутувала або розпалася. І в такому випадку МТСБУ не виплачує збитки, нанесені водіями тракторів третій стороні. Тому, щоб оформити страхування на трактор і аналогічний транспорт, зверніть увагу на більш спеціалізоване або добровільне страхування.

Що можна застрахувати полісом ОСЦПВ?

Дія поліса ОСЦПВ передбачає страхові відшкодування на легковий і вантажний наземний транспорт. Страхування оформляється як на автомобілі, так і на мототранспорт. Ціна поліса залежить від типу транспорту, об'єму двигуна, марки та моделі, а також міста прописки власника. Через те, що ОСЦПВ - це обов'язкове страхування, то і доступна вона повинна бути кожному. Тому ОСЦПВ не тільки відрізняється низькою ціною на тлі інших видів страхування, а й розраховується індивідуально для всіх водіїв.

Страхові встановлюють різні ціни на страхування ОСЦПВ. Тому щоб заощадити на полісі ОСЦПВ потрібно порівняти пропозиції від страхових компаній на нашому сайті й оформити страхування онлайн на UKASKO.UA, додатково заощадивши на електронному полісі до 25% вартості.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати