Мальовничі місця України

Зміст

  1. Туризм за кордоном, не виїжджаючи з України
  2. Європейські місця України
  3. Африка та Азія в Україні

Туризм за кордоном, не виїжджаючи з України

Подорожі важко не любити. Красоти, від яких захоплює дух, нові враження, знайомства, знайомство з чужою культурою та історією, натхнення та повне перезавантаження думок. За цим усім і їдуть туристи з усього світу. Але через сучасні умови закордонні поїздки ускладнилися. Тепер в останню хвилину поїздка може скасуватись не з вини самого туриста, і відпустка також може зірватися. При цьому якщо туристична страховка не передбачає відшкодування коштів у разі скасування рейсу, то гроші за квитки вам швидше за все ніхто не поверне.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Тому все частіше мандрівники планують відпочинок усередині своєї країни. Так і простіше щодо купівлі квитків і проходження ПЛР-тестів, і часом дешевше. Також можна поїхати відпочити на 1-2 дні в Україні, не втративши багато часу на дорогу.

Але що робити, якщо хочеться подорожувати та відвідувати різні пам'ятки, але кордони закриті або ви все ще чекаєте на сертифікат про вакцинацію? Блог про туризм Ukasko пропонує вам добірку найкрасивіших місць, які не поступаються красою відомим закордонним пам'яткам. І навіть у чомусь є їхніми близнюками.

Європейські місця України

Не дивно, що Україна є дуже гарною країною, відомою у всьому світі своїми краєвидами. Тут дуже багато місць, які можуть позмагатися у своїй привабливості із закордонними пам'ятками. І ми підготували для вас перелік місць, які відповідають на запитання “Чому варто відвідати Україну”.

Венеція у Вилкове

Головна пам'ятка Венеції – це її канали. Романтизм старих будівель підкреслює вода, якою залиті вулиці, та вузькі човни, в яких заведено пересуватися замість громадського транспорту. Але й ми маємо свою Венецію. Українською Венецією називають містечко Вилкове, яке побудоване на воді. І так, тут також їздять човнами. Знаходиться Вилкове неподалік Одеси, та це може стати цікавим доповненням до морського відпочинку або навіть основною причиною для організації відпустки.

Хмельницька Ірландія, Бакота

Краєвиди Ірландії та Бакоти складно відрізнити без підпису. І замість того, щоб отримувати візу та перетинати океан, ви цілком можете в кілька разів швидше (і дешевше) дістатися Бакоти та насолодитися просто неймовірно красивими скелястими пейзажами. Звідси відкривається гарний краєвид на Дністер, тут збереглися руїни стародавнього монастиря та є цілющі джерела.

Буки, Буцький каньйон

Буцький каньйон – це наша, українська, Швейцарія. Високі скелясті пороги йдуть уздовж річки, формуючи краєвид, який один в один, як у Європі. Найбільшу схожість Буцького каньйону деякі туристи знаходять зі Швейцарією, інші з Норвегією. Але факт того, що Буцький каньйон напрочуд гарний, не заперечує ніхто!

Заліщики та Німеччина

Заліщики – це невелике село неподалік Тернополя. Заліщики з усіх боків оточені водами Дністра, а сполучається село із сушею лише за допомогою мосту. І в Німеччині річка Саар омиває з усіх боків селище Оршольц, ніби захоплюючи його водяною петлею. І ці два краєвиди неймовірно схожі між собою!

Плебановський віадук

Усі пам'ятають дорогу до Гоґвортсу? Коли по невагомому арковому мосту потяг везе студентів школи чаклунства після канікул? І ви не повірите, але в нашій країні є теж такий віадук із залізничними коліями! Зйомки поїзда до Гоґвортсу відбувалися у Шотландії, але й в Україні старовинний віадук, який наче зійшов зі сторінок казки. Знаходиться він у Тернопільській області. Та окрім Плебанівського віадука тут знайдеться ще багато цікавих місць!

Млини у Водяниках

На Черкащині є гірськолижний курорт Водяники, або Водяні. Він незаслужено користується популярністю лише взимку. Але крім крутих схилів та трас тут можна знайти ще одну дуже незвичайну пам'ятку. Це старовинні млини, які неймовірно схожі з голландськими млинами у Кіндердійці. Це варто побачити, тому заглядайте у Водяники з візитом, щоб зробити кілька красивих фото. І особливо, в теплу пору року. І приємніше гуляти, і туристів менше.

Озеро Синевир

Синевирське озеро з краси нічим не поступається пейзажам Чорногорії чи Албанії. І очевидну схожість туристи знаходять між Синевиром та Чорним озером. Синевир взагалі є візитівкою Карпат. Чарівна водна гладь озера оточена густим лісом, гірськими пагорбами та від Синевиру справді захоплює дух. Додайте сюди ще незайману карпатську природу, народні перекази та легенди, запаморочливо чисте повітря та масу варіантів для дозвілля – і отримаєте чудову ідею для відпустки!

Юшкова Яма

Яка візитна картка Норвегії та найвідвідуваніше місце всіма туристами? Звичайно, Язик троля! Фото на скелі, яка нагадує висунутий язик троля, на тлі найкрасивіших гір і рік стало must-have кожного мандрівника, який побував у Норвегії. Але й у нас є свій “язик троля”. І це місце знаходиться у Скільських скелях, неподалік Львова. Називається ця конкретна скеля Юшкова яма. Також у Сколах у Ямельниці є й інші визначні пам'ятки. Це відомі Камені Сіглі та Чорний камінь.

Африка та Азія в Україні

Але Україна схожа пам'ятками та курортами не тільки на Європу. Справа не в схожих ландшафтах та кліматі. У нас є навіть своя Африка, Японія та пустелі! Чи багато країн можуть похвалитися таким різноманіттям природи та пейзажів?

Асканія-Нова

Заповідник Асканія-Нова – це дивовижне місце! Незаймана природа і абсолютно приголомшлива флора та фауна ніби переносить нас в африканське сафарі. Павичі, верблюди, поні, зебри, лами, фламінго, сайгаки, бізони, буйволи, антилопи – і це ще не весь список тих, кого можна зустріти в Асканія-Нова на відстані витягнутої руки! Вам варто відчути ці неймовірні враження! Тільки не забувайте про те, що на території заповідників та національних парків діють чіткі обмеження та про те, що не можна робити в заповідниках. Прочитати про це детальніше ви можете у нашому блозі.

Олешківські піски

На Херсонщині розмістився величезний піщаний масив, який є одним із найбільших у Європі. І називається він Олешківські піски. Цю територію порівнюють із Сахарою чи з пейзажами Еміратів. Безкраї піщані горизонти з рідким сухостоєм справляють неймовірне враження! Олешківські піски безперечно варті відвідування!

Японія в Ужгороді

Сезон цвітіння сакури в Японії, напевно, є найпіковішим у туристичному напрямку. Тисячі людей з'їжджаються, щоб насолодитися гарними квітами сакури в Японії. Але що, якщо ми скажемо вам, що можна відмовитись від тривалого перельоту, та приїхати на цвітіння сакури в Ужгороді? Цвіте сакура із кінця квітня до травня. Це досить короткочасне явище, але дуже гарне! Алеї Ужгорода під час цвітіння сакури – наче кадр зі східного фільму. Все усіяно пелюстками та оповите приємним ароматом. А також на вулицях Ракоці та Довженка на додаток до сакури цвітуть магнолії. Це просто чарівно!

Ось бачите, навіть якщо кордони закриті - це не привід сумувати. Звичайно, закордонна поїздка – це хвилююче та цікаво, але й у нас у країні є чим насолодитися під час відпустки. І визначні пам'ятки можна знайти найрізноманітніші. І у цій статті далеко не весь перелік найцікавіших місць України! Найпопулярніші туристичні місця України ми регулярно публікуємо у нашому блозі. Підписуйтесь та зберігайте сайт у закладках, щоб не втратити!

Ну і не забувайте, що щоб підготуватися до поїздки за кордон вам потрібна страховка. І знайти найвигідніші пропозиції та оформити страховку онлайн ви можете на нашому безкоштовному агрегаторі Ukasko.ua. ОСЦПВ, туристична страховка або Зелена карта - оформлюйте страховки за найкращими цінами онлайн на Ukasko!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати