Що потрібно взяти з собою у відпустку на море: частина 1

Зміст

  1. Що взяти в поїздку: складаємо правильний перелік речей
  2. Які документи взяти в поїздку
  3. Корисні гаджети для подорожей
  4. Безпека в дорозі та страховка всієї родини в подорожі

Що взяти в поїздку: складаємо правильний перелік речей

Збираючись в поїздку, дуже складно взяти все необхідне та не перевантажити валізу. Адже помістивши все, буває навіть неможливо закрити валізу. Але навіть після того, як всі речі зібрані, прямуючи до аеропорту або вокзалу нерідко в голові з'являється думка, що щось забули. Як зібратися в поїздку і при цьому нічого не забути?

Насправді, зробити це дуже просто. Хтось просто пише списки й робить чек-листи, але ми радимо вам роздрукувати цю статтю і відзначати олівцем те, що ви вже зібрали. Ну а платформа Ukasko подбає про те, щоб створити максимально повний і корисний перелік необхідних речей і документів.

Які документи взяти в поїздку

Безсумнівно, документи - це найважливіша частина зібраного списку. Якщо ви забудете якийсь одяг або засоби для догляду, то їх можна придбати за кордоном або замінити чимось. А без необхідних документів поїздка може виявитися під загрозою.

Перед виходом з будинку їх краще перевірити та зайвий раз переконатися, що ви нічого не забули. До речі, подбайте про те, як будете зберігати їх. Щоб документи не зім'ялися і не пошкодилися придбайте для них спеціальний водонепроникний чохол, обкладинки або, як мінімум, покладіть їх до файлу. У поїздці дуже зручно зберігати всі документи в електронному вигляді, як, наприклад, туристичну або автомобільну страховку від Ukasko.ua. Такий формат документів ви можете завантажити на телефон або планшет, і тоді всі необхідні документи завжди будуть під рукою.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Переходимо до списку тих документів, які обов'язково потрібні в подорожі:

  • Паспорт

Для поїздки обов'язково потрібен внутрішній або закордонний паспорт, в залежності від країни призначення. Для поїздок за кордон зазвичай досить закордонного, але все ж варто взяти з собою внутрішній паспорт на випадок, якщо закордонний паспорт вкрали або він пошкодився.

  • Документи для виїзду дитини

Залежно від ситуації та того, з ким саме їде дитина, вам можуть знадобитися: свідоцтво про народження, паспорт і згода батьків на виїзд дитини. Краще підготуватися і взяти всі документи з собою, щоб уникнути неприємних ситуацій на кордоні.

  • Банківська картка

Перед поїздкою обов'язково треба запитати у свого банку чи підходить картка для розрахунку за кордоном. Якщо ні, то потрібно відкрити відповідний рахунок в місцевій валюті і, бажано, встановити кредитний ліміт та ліміт зняття готівки. Будьте готові до того, що розраховуватися доведеться безпосередньо карткою, тому на картці повинна бути деяка сума для щоденних витрат. Також у вас можуть попросити показати картку на прикордонному контролі.

  • Готівкові гроші

Це не документ, але вони необхідні в будь-якій подорожі. Якщо у вас немає можливості поміняти гроші в національну валюту країни призначення, то краще перевозити їх в доларах або євро. Тоді їх буде простіше обміняти по прибуттю.

  • Квитки

Квитки на поїзд, літак або інший транспорт зазвичай не треба й роздруковувати. Досить завантажити їх в телефон або планшет, і можна показати з екрана. Але якщо у вас є можливість, краще продублюйте квитки в паперовому варіанті. Адже будь-яка техніка має властивість ламатися. І так ви можете уникнути затримок і черг.

  • Бронювання житла

Корисно буде мати при собі, в телефоні або у паперовому варіанті, документ, що підтверджує бронювання житла. Ці відомості можуть знадобитися як при проходженні прикордонного контролю, так і під час заселення в готель або апартаменти.

  • Водійські права

Вони вам знадобляться, якщо ви бажаєте орендувати машину за кордоном. Уточніть перед поїздкою, чи входить країна в число держав, що підписали Віденську угоду про стандартизацію водійських посвідчень, і чи достатньо буде прав національного зразка. Або краще завести міжнародне посвідчення водія.

  • Туристична страховка

Без страховки подорожувати не рекомендується. Для ряду країн туристична страховка обов'язкова для в'їзду та отримання візи, а в деяких же залишається лише рекомендованої до оформлення. Однак в туристичній страховці повинен бути зацікавлений сам турист, адже це гарант отримання якісної медичної допомоги за кордоном. Оформити туристичну страховку також можна онлайн, для зручності та економії свого часу і коштів.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

 У будь-якому випадку, як би ви воліли зберігати документи, ідеальним варіантом буде мати їх при собі в телефоні або планшеті, але при цьому також і роздрукувати їх або переслати на електронну пошту собі та родичам.

Корисні гаджети для подорожей

Сучасні технології та пристрої значно спростили життя мандрівникам. Уявити собі подорож без смартфона вже досить складно. Адже наявність подібної техніки під рукою дозволяє мати при собі всі необхідні документи, оперативно шукати житло і квитки, переглядати карти і прокладати маршрути, планувати розваги й підтримувати зв'язок з близькими.

Наявність смартфона значно спрощує всі етапи поїздки, від планування до повернення. Особливо, якщо в ході відпустки з'явилися якісь зміни планів. За допомогою смартфона набагато легше скорегувати свій маршрут.

Не забудьте зарядку для вашого девайсу. Звичайно, її можна купити і за кордоном, але навіщо вам зайві витрати? Та й шукати магазин, де продається потрібна модель, може бути незручно. І вже зовсім погана ситуація, якщо телефон або планшет сів на самому початку подорожі, а у вас на ньому зберігаються квитки, страховка тощо. Щоб уникнути подібних випадків вам може стати в нагоді павербанк або зовнішня переносна батарея.

Всі важливі речі, такі як телефон, планшет, картки, гроші та документи краще зберігати при собі та не здавати в багаж. Це важливо не тільки в плані зручності. Авіакомпанії іноді затримують багаж, і якщо все необхідне буде з вами, вам не доведеться чекати його в аеропорту. Ви зможете відправитися у своїх справах або в готель.

Безпека в дорозі та страховка всієї родини в подорожі

У будь-якій поїздці важливо дбати про свою безпеку. Сюди входить не тільки вибір безпечного житла та відвідування туристичних місць тільки у відповідний час доби, а й турбота про своє здоров'я. Вирушаючи за кордон мандрівникам буває складно отримати медичну допомогу в разі травми або хвороби. Справа в іншій медичній системі, тривалості очікування запису до лікаря або дорожнечі медичних послуг.

Тому кожному, хто їде за кордон або подорожує по країні, потрібна туристична страховка. Вибирати її потрібно з розумом. Не треба купувати найдешевший страховий поліс. Прочитайте уважно договір і включіть в нього всі можливі ризики. Також можете доповнити поліс розширеними функціями, наприклад, відшкодуванням в разі скасування рейсу або втрати багажу.

Важливо розуміти, що без страховки будь-яка поїздка з довгоочікуваного відпочинку може перетворитися в жахливий досвід. І саме туристична страховка дозволяє уникнути негативного враження, забезпечуючи вас і ваших близьких необхідною медичною допомогою.

Звісно, ми створили універсальний список необхідних в дорозі та у відпустці документів. Та якщо ваша поїздка передбачає наявність незвичайних пунктів і екстремальних розваг, наприклад, альпінізм або ночівля у горах, то додайте необхідний перелік сюди.

Ми не встигли торкнутися інших важливих речей, таких як, необхідний одяг, аксесуари і предмети особистої гігієни, а також деяких лайфхаків, які дозволять зробити вашу валізу легше. Тому продовжимо збирати сумку для ідеальної відпустки в наступній статті.