Які Основні Види Туризму в Україні у 2021 році

Україна має приголомшливі перспективи для туризму та розвитку цієї галузі. Навіть за умови того, що для українців став набагато доступнішим закордонний відпочинок, спростилися умови для подорожей і з'явилися лоукост рейси, чимала кількість людей обирає відпочинок в Україні. А в нашій країні туристам є з чого вибрати для хорошої відпустки.

Зміст

  1. Туризм і його види в Україні
  2. Види спортивного туризму
  3. Види страхування в туризмі
  4. Види міжнародного туризму
  5. Види послуг у туризмі

Туризм і його види в Україні

Природний потенціал України сприяє широкому розвитку туризму. Яскраві пейзажі, різноманітні ландшафти, можливість лікування та оздоровлення на курортах і великий асортимент туристичних напрямків дозволяють жителям України якісно відпочити в будь-якій країні.

У теплу пору року активно використовується морський курортний напрямок. Пляжі Чорного й Азовського морів щоліта переповнені. При цьому, люди вважають за краще відпочивати як в пансіонатах і готелях біля моря, так і дикунами, мешкаючи у наметах або машинах.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Широко розвинений і міський туризм. Українці вибирають екскурсійний напрям, або відправляються в самостійні поїздки, щоб ознайомитися з основними міськими пам'ятками, насолодитися архітектурою та просто погуляти. Водночас, в Україні хороша транспортна розв'язка, яка дозволяє дістатися практично в будь-яку точку країни як на власному, так і на громадському транспорті.

Західна Україна користується популярністю у туристів у будь-який час року. Взимку це гірськолижні курорти, а в інші місяці туристи їдуть сюди за красивою архітектурою, насиченою природою, активним відпочинком і натхненною етнічною культурою. При цьому, туризм в Україні популярний не тільки серед місцевих жителів. Все більше іноземців цікавляться нашою країною й планують поїздки сюди.

Види спортивного туризму

Є поширена думка, що спортивний туризм зародився в СРСР. До спортивного туризму можна віднести багато видів активного відпочинку, однак більш вузьке спрямування має спортивний туризм великими компаніями. По суті, це чимось нагадує змагання, але пронизані особливим духом мандрів.

Спортивний туризм є як на аматорському, так і на професійному рівні. Є некомерційні організації, які займаються турпоходами та напрямком. Вони формують загальну ідею подорожі й організовують її програму. А на професійному рівні в деяких країнах навіть привласнюють розряди та звання зі спортивного туризму.

До видів спортивного туризму відноситься:

  • пішохідний туризм - походи, піше пересування на маршруті;
  • лижний туризм - пересування на маршруті проводиться в основному на лижах;
  • гірський туризм - піші походи по гірській місцевості;
  • водний туризм - сплав по річках;
  • спелеотуризм - подорожі по підземних порожнинах;
  • вітрильний туризм - подорожі на судах під вітрилом;
  • велосипедні, кінні, авто й мотоподорожі;
  • комбінований туризм - подорожі, що поєднують в собі елементи різних видів туризму.

Види страхування в туризмі

З усіх внутрішніх напрямків, саме спортивний туризм вимагає хорошого страхування. Причому, як міжнародний, так і внутрішній туризм. Якщо подорож відбувається всередині країни, то мандрівники найчастіше нехтують туристичним страхуванням, бо не усвідомлюють повною мірою всіх ризиків.

Будь-який спорт супроводжують ризики травм, а у випадку зі спортивним туризмом небезпека зростає. Адже людина може травмуватися далеко від медпунктів, міста або поселення. Через це зростає ризик погіршити становище несвоєчасної медичною допомогою або неможливістю розпочати лікування. І хоча в основні навички тих, хто захоплюється спортивним туризмом, обов'язково входить надання першої допомоги, мати якісне туристичне страхування з максимальним покриттям можливих ризиків дуже важливо.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Види міжнародного туризму

Міжнародний туризм містить багато напрямків, з яких можна виділити кілька головних видів.

  • Культурно-пізнавальний туризм

Культурний туризм є найпопулярнішим у світі. Люди вибирають його для того, щоб відпочити, ознайомитися з історичними та національними пам'ятками, пам'ятниками, "подивитися світ".

  • Релігійний туризм

Досить широкий напрямок туризму, пов'язаний з паломництвом і відвідуванням місць, що мають важливе релігійне значення для віруючих в усьому світі.

  • Лікувально-оздоровчий туризм

Цей вид туризму поєднує в собі відпочинок і отримання мандрівниками медичної допомоги за межами місць постійного проживання.

  • Круїзний туризм

Круїзний відпочинок на великих лайнерах набуває все більшої популярності, щорічно будується кілька десятків багатопалубних судів. Але в силу своєї дорожнечі найчастіше даним видом туризму користуються заможні жителі Європи та Америки. Зате круїзний туризм розширюється і тепер компанії пропонують круїзи не тільки на лайнерах, в яких є десятки ресторанів, сади, казино та інші розважальні комплекси, але і на невеликих судах, що містять 4-12 осіб.

  • Пригодницький туризм

Людей приваблюють недосліджені куточки земної кулі. Тому велика кількість турів пропонує відвідати важкодоступні точки, зануритися в глибини океану або піднятися на гірські вершини.

Види послуг у туризмі

Попри те, що зараз досить просто організувати подорож самостійно, багато людей все ще вважають за краще користуватися послугами турагентів. Туристичні агентства надають пакет послуг, який включає всі необхідні дії для організації поїздки:

  • Оформлення документів;
  • Пошук квитків;
  • Надання житла, харчування;
  • Транспортний супровід;
  • Організація дозвілля, екскурсій, розважальних заходів.

Найчастіше туристичні агентства надають стандартне турстрахування. Але для того, щоб знизити вартість поїздки, таке туристичне страхування може покривати лише мінімальні ризики або мати недостатнє відшкодування. Тому рекомендуємо оформити туристичне страхування самостійно на сайті UKASKO.UA і включити в поліс всі необхідні ризики, щоб убезпечити себе від неприємних ситуацій за кордоном.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати