Куди поїхати: Список найкращих міст для життя

Зміст

  1. Рейтинг найкращих міст для життя

  2. Яку країну вибрати для подорожі

  3. Що треба для поїздки за кордон

Рейтинг найкращих міст для життя

Завжди добре там, де нас немає. Але чи так це? Неможливо дізнатися всі мінуси та плюси країни або міста, поки не проживеш там деякий час. Але для тих, хто планує тривале перебування за кордоном або навіть переїзд на постійне місце проживання, існують спеціальні рейтинги міст за рівнем благоустрою та життя.

Рейтинги складаються різними оцінювачами з урахуванням різних сфер життєдіяльності міста або країни. Є рейтинг Mercer, який містить 231 місто по всьому світу. Аналізуються різні показники, а рейтинг складається на основі 39 критеріїв. Серед них економіка, політико-соціальне середовище, якість медичної та освітньої систем, дотримання свобод громадян, суворість цензури, доступність і вартість житла, рівень культурного життя, клімат, ймовірність природних катаклізмів тощо.

Уже кілька років найкращим для життя містом за версією рейтингу Mercer вважається Відень. А повний список виглядає так:

  • Відень;

  • Цюрих;

  • Ванкувер;

  • Мюнхен;

  • Окленд;

  • Дюссельдорф;

  • Франкфурт-на-Майні;

  • Копенгаген;

  • Женева;

  • Базель.

При цьому, Ванкувер, Мюнхен і Окленд мають приблизно однакові показники та фактично ділять одну позицію.

Яку країну вибрати для подорожі

На щастя, ми живемо в той час, коли подорожі вже не є чимось незвичайним. І ми можемо дозволити собі поїхати на вихідні прогулятися по красивих пам'яток європейських міст. А ще нещодавно дозволити собі закордонні поїздки собі могли тільки дуже заможні люди. Та й в цілому сприймалися подорожі як щось дуже розкішне.

Зараз же як ніколи популярні короткі подорожі або мультидержавні поїздки, коли маршрут охоплює кілька сусідніх країн. Але в умовах карантинних обмежень більшість мандрівників відмовляються від короткочасних поїздок і намагаються взяти відпустку на більш тривалий час. Це і мінімізує кількість контактів під час поїздки, і дозволяє більш зручно вирішити транспортні питання. Та і якщо під час поїздки відбудуться непередбачені ситуації, то можна буде поміняти квитки або пересидіти карантинний період.

Напрямок подорожі, звичайно ж, вибирається виходячи з обмежень, які застосовує уряд тієї чи іншої країни. Деякі країни відкриті для туризму, а інші закрили свої кордони. І стан справ регулярно змінюється, тому вибір дещо обмежений.

Навіть якщо, на перший погляд в країні не розвинений туризм, все одно скрізь можна знайти розваги та пам'ятки. А ті країни, які навіть в умовах коронавірусу не відмовилися від зовнішнього туризму, особливу увагу приділили інфраструктурі й сфері розваг, та їх відповідності епідеміологічним нормам. Тому подорож в будь-якому випадку буде незабутнім.

Активний морський напрямок туризму. Туреччина, Єгипет, Занзібар, Домінікана та ін. Морські курорти приймають туристів з мінімальними обмеженнями та вимогами. І також передбачені розваги та житло на будь-який бюджет.

Що треба для поїздки за кордон

Які документи потрібні для поїздки за кордон? Це залежить від того, куди ви прямуєте і з якою метою.

Перша відмінність країн полягає в тому, чи потрібна для їх відвідування віза. Якщо так, то вам потрібно оформити візу за вимогами країни. Якщо ж для обраного напрямку діє безвізовий режим, то підготувати все необхідне буде простіше.

Для поїздки за кордон з документів знадобиться закордонний паспорт і туристична страховка. При чому, попри те, що туристична страховка не завжди перевіряється на прикордонному контролі, її відсутність може стати причиною відмови у перетині кордону. Тому страховкою нехтувати не варто.

Крім того, що цей документ потрібен для в'їзду в країну, туристична страховка забезпечує отримання необхідної медичної допомоги за кордоном. Без страховки з цим можуть виникнути проблеми, адже у закордонних країнах широко поширене медичне страхування, а ціни на лікування без страховки бувають захмарними.

І до речі, не тільки міста мають рейтинг, а й страхові компанії. І рейтинги страхових компаній мають велике значення. З їх допомогою ви можете вибрати надійну компанію для оформлення страховки. Адже вибираючи страховку, потрібно орієнтуватися не тільки на відгуки інших людей або на ціну поліса, але і на об'єктивний стан справ страхової компанії. Дізнатися це можна якраз таки з незалежних рейтингів, наприклад, світлофора МТСБУ.

Звичайно ж, крім цього, для подорожі вам знадобиться ще безліч усього: квитки, бронь житла, гроші, можливо, водійські права, якщо ви хочете орендувати машину, або страховка Зелена карта, якщо ви подорожуєте на своїй машині. Але всі ці фактори вже залежать від вас, і без чогось можна обійтися, а щось купити вже по дорозі в аеропорт. Втім, як і туристичну страховку.

Якщо ви забули оформити страховку для виїзду за кордон заздалегідь, або просто бажаєте заощадити свій час, то ви можете купити поліс онлайн на нашому сайті Ukasko.ua. Так ви не просто можете оформити страховку за 5-10 хвилин і після оплати поліс відразу ж буде у вас на електронній пошті, активний та чинний, але і заощадити на її ціні. Оформляючи страховку на Ukasko, ви нічого не переплачуєте та уникаєте додаткових платежів посередникам чи агентам. Ціна страховки йде безпосередньо від страхової компанії, а шляхом акцій і розпродажів з нашого боку забезпечується найнижча вартість серед конкурентів.

Тому економте свій час і гроші за допомогою агрегатора Ukasko, оформляючи страховки у зручний для вас час!