Нові Правила Виїзду за Кордон для Туристів

Зміст

  1. Чи можна перетнути кордон пішки під час карантину?
  2. Правила для туристів і мандрівників з України
  3. Правила заповнення медичної страховки для виїзду за кордон

Чи можна перетнути кордон пішки під час карантину?

Відпустка у 2020 році стала справжньою пригодою. І справа не тільки в тому, як ви її проведете, а в тому, щоб дістатися до місця призначення. Адже кожен день ситуація в країні, куди ви прямуєте, може змінитися, як і правила в'їзду чи виїзду туристів. Тому поїздка за кордон в умовах коронавирусу та карантину може пройти не передбачено і потрібно бути готовими до цього.

Навіть якщо ви раніше неодноразово перетинали кордон у конкретному напрямку, все може докорінно відрізнятися від того, що ви звикли зустрічати на своєму шляху. Наприклад, у буферних зонах з прилеглими країнами відсутня частина внутрішнього транспорту, змінилися умови, маршрути й розцінки перевізників і таксистів, а відстань між кордонами доводиться долати пішки. Підготуйтеся до цього, особливо якщо ви подорожуєте з дитиною. Перегляньте свій багаж, щоб він не виявився занадто важким для пішого переходу. Виберіть зручний одяг і взуття, і організуйте ручну поклажу з усім необхідним.

Також на прикордонному контролі найчастіше створюються черги. Мандрівників розбивають на невеликі групи для обмеження контактів між людьми, перевіряють документи дотримуючись черги або збирають результати тестів і після цього допускають на контроль.

У будь-якому випадку, якщо кордон відкритий та є можливість пішого переходу, то швидше за все, долати відстань між прикордонними пунктами доведеться самостійно. Плануйте даний пункт поїздки заздалегідь.

Правила для туристів і мандрівників з України

Правила для в'їзду туристів з України відрізняються в залежності від вимог приймаючої країни. У більшості випадків обов'язкові документи складаються з такого переліку:

  • закордонний паспорт;
  • актуальний тест з негативним значенням на антитіла коронавирусу;
  • медична туристична страховка.

Страховка повинна містити покриття витрат або лікування коронавірусу. Також може знадобитися підтвердити наявність житла, офіційної роботи або родичів в країні призначення.

Правила для туристів з України можуть відрізнятися в залежності від того, яким способом ви прибули в країну: літаком або наземним транспортом. Перед поїздкою потрібно уточнити вимоги до перетинаючих кордони на офіційних сайтах країн, що  цікавлять вас.

Правила заповнення медичної страховки для виїзду за кордон

Не всі країни відкрили свої кордони для перетину українськими туристами, а для багатьох категорій туристів ввели обмеження. Але якщо ви плануєте подорож - не забудьте про медичну страховку.

Туристична страховка обов'язково потрібна для виїзду за кордон, адже тільки так ви можете бути впевненими в тому, що отримаєте необхідну допомогу, якщо захворієте або травмуєтеся. А в умовах всесвітньої епідемії коронавирусу подбайте про те, щоб страховка містила пункт про покриття цього захворювання.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Оформляючи туристичну медичну страховку за кордон уважно заповнюйте всі поля. Простежте за тим, щоб не було помилок у паспортних даних. Заповнювати потрібно строго відповідно до того, як написано ваше ім'я та прізвище в закордонному паспорті.

В страховці потрібно вказати країну призначення і терміни перебування в країні. І, звичайно ж, включити в поліс всі можливі ризики.

Досить велика частина туристів подорожуючи раніше оформляла туристичну страховку просто тому що треба, і навіть не вдавалася в те, від чого саме страхує даний поліс. В умовах же подорожей зараз, коли в багатьох країнах карантин і складна епідеміологічна ситуація, дуже важливо щоб страховка покривала не тільки мінімальні ризики, але й була передбачена на випадок більш серйозних захворювань.

Оформити надійну та актуальну страховку для виїзду за кордон ви можете на нашому сайті UKASKO.UA. Вам доступні до порівняння й оформлення пропозиції від провідних страхових компаній України за найвигіднішою ціною, без комісій і переплат.