Підготовка машини до зими

Зміст

  1. Як підготувати машину до зими
  2. Застрахувати автомобіль
  3. Зимова гума
  4. Підготовка двигуна до холодів
  5. Перевірка незамерзаючої рідини та фільтрів
  6. Підготовка двигуна та вибір пального
  7. Підготуйте акумулятор: Бережіть електрику
  8. Турбота про кузов та деталі автомобіля
  9. Не мийте машину у сильний мороз
  10. Змащування ущільнювачів дверей
  11. Зимовий набір автомобіліста

Як підготувати машину до зими

Від зимових морозів та негоди страждають не лише люди, а й автомобілі. Сніг, холод і вологість погано позначаються на стані будь-якої машини, незалежно від марки року випуску. До того ж взимку значно зростає ризик потрапити в аварію, навіть якщо ви акуратний та уважний водій. Тому багато водіїв на час холодів та снігопадів пересідають на громадський транспорт.

Ну а якщо ви віддаєте перевагу пересуванню взимку автомобілем, то ми хочемо обговорити з вами, як підготувати машину до зими та на які моменти звернути увагу.

Застрахувати автомобіль

Звісно ж, треба враховувати, що взимку різко зростає кількість аварій. Статистика ДТП чітко це підтверджує. Причини аварій криються у різних факторах. Це і погіршення погодних умов, і складніше керування транспортом, і повільність реакцій автомобіля, і те, що деякі водії не підготували свою машину до зими. А це дуже важливо. І як правильно підготувати машину до зими, ми з вами поговоримо далі.

Але в умовах того, що збільшується статистика ДТП у зимовий час, не слід забувати про страховку. Важливо вибрати хорошу страховку, яка забезпечить швидкі та повнорозмірні виплати у разі аварії. А крім ОСЦПВ, яке виплачує відшкодування потерпілим з вини власника полісу, можна оформити КАСКО.

КАСКО страхує майно власника полісу. І у разі аварії він може отримати відшкодування. І вибрати відповідні страховки легко на нашому сайті Ukasko.ua. Можна оформити ОСЦПВ онлайн, а КАСКО через особливості його розрахунку наші менеджери допоможуть вам підібрати в телефонному режимі. Просто напишіть в онлайн-чат або зателефонуйте за контактними номерами телефонів. І, згідно з вашою заявкою, вам запропонують вигідні варіанти КАСКО.

Потрібно Оформити КАСКО?

Допомога у виборі та оформленні поліса КАСКО

Підібрати

Зимова гума

Із заміною гуми не варто зволікати, і вже тим більше не потрібно нехтувати зимовими шинами. Рекомендується змінювати гуму після того, як середньодобова температура опускається нижче -5. Але не завжди варто цього чекати. Перші заморозки дуже підступні. Легка ожеледиця, крупа та сніг можуть несподівано зіпсувати умови для їзди. І машина виявиться не готовою. І не виключено, що вам доведеться терміново виїхати з дому, попри ризик аварійної ситуації.

Навіть нічні заморозки вже ставлять під сумнів безпеку вашої ранкової поїздки на роботу, не кажучи вже про різке погіршення погоди. А коли почнуться холоди, водії одночасно кинуться змінювати шини. І можуть навіть виникнути черги. Тому краще запишіться на шиномонтаж наперед.

Підготовка двигуна до холодів

Морози ускладнюють роботу двигуна. Фактично він починає працювати на знос. І в умовах нашої зими складно знайти водія, який не стикався з тим, що машина після ночі не хоче заводитись. Це звична картина.

І щоб максимально уникнути такого та полегшити запуск двигуна потрібно підготувати його до холодів.

Перевірка незамерзаючої рідини та фільтрів

Крім заміни олії подбайте також і про антифриз. Якщо він змінив колір або помутнів, у ньому з'явилися пластівці чи плями – замінити антифриз потрібно обов'язково. Також для перевірки є спеціальні смужки. Перевірте повітряний фільтр. Взимку це більш ніж актуально, адже крім пилу він забивається ще й частинками брудного льоду із сіллю та реагентами.

Підготовка двигуна та вибір пального

Зверніть увагу на олію, яку ви використовуєте. Є літня і зимова олія. Це означає різницю між температурними режимами роботи двигуна. Олія має спеціальне маркування. При заміні олії етикетка з маркуванням клеїться на пробку. Наприклад, олія 15W при нульовій температурі вже починає застигати. Тому зимовим маслом вважається 10W, 5W та 0W. Олія останнього маркування підійде навіть для дуже сильних морозів.

Але краще звертайте увагу на рекомендації виробника олії. Літера W – це позначення зими, а цифри – це не температурний режим, а рівень в'язкості олії. Чим більше цифри - тим в'язкіша олія.

Якщо ваш автомобіль їздить дизельним пальним, то треба і це врахувати. Є “зимовий дизель”, який підходить для їзди за мінусової температури. Звичайне "літнє" дизельне пальне через кристалізацію має проблеми з провідністю, через що взимку такий автомобіль може просто не завестися.

Підготуйте акумулятор: Бережіть електрику

Взимку навантаження акумулятора зростає у рази. Енергія витрачається не тільки на основні завдання автомобіля, але й на те, щоб обігріти салон, скло, кермо тощо. Також на роботі акумулятора позначається те, що через холод густіє масло і зменшується місткість батареї. Буває, що акумулятор взагалі не встигає заряджатися.

Особливо небезпечні перші холоди. Водій забуває подумати про те, що потрібно подбати про акумулятор і він розряджається в першу морозну ніч. Тому перед початком заморозків приділіть цьому увагу. Зарядіть батареї, залийте електроліти та перевірте акумулятор.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Турбота про кузов та деталі автомобіля

Вплив вологи і морозу з усіх частин автомобіля кузов схильний найбільше. Корозії не уникнути. Особливо взимку, коли на дорогах повсюдно розсипано технічну сіль для усунення ковзання. Але можна запобігти її швидкій появі та поширенню. Для цього існують різні склади та обробки.

Найдешевше - обробка спеціальним воском. Але найнадійніший спосіб захисту від корозії, правда, не найбюджетніший - це повний дітейлінг автомобіля. Відсутність сколів та подряпин особливо важлива, якщо ви регулярно обробляєте машину реагентами. За наявності пошкоджень речовини з реагентів проникатимуть усередину та значно посилюватимуть виникнення корозії.

Також потрібно приділити увагу дрібницям. Наприклад, поміняти двірники на зимовий варіант та змастити ущільнювачі дверей. Регулярно перевіряйте оптику та гальмівну систему.

Не мийте машину у сильний мороз

Автомобіль взимку потрібно регулярно очищати, і не тільки плановими мийками, а й видаляти сніг і бруд, що налипли. Ідеально, якщо ви можете скористатися послугами професіоналів. Але якщо вам довелося мити машину самостійно, то намагайтеся вибрати тепліший час.

Після миття не закривайте відразу двері, адже на ущільнювачах може залишитися волога. Зачекайте, доки вони просохнуть або поки вода трохи замерзне. Хромовані деталі краще обробити спеціальними засобами, які підвищують їхню стійкість до впливу солі та інших реагентів.

Змащування ущільнювачів дверей

Взимку ущільнювачі часто рвуться, якщо автомобіль промерзає або машину помили на морозі. Але це легко уникнути. Просто придбайте мастило для гумових ущільнювачів і періодично обробляйте ним необхідні деталі. Примерзлі двері не варто поливати водою. Це спричинить погіршення стану автомобіля.

Зимовий набір автомобіліста

Ніхто не застрахований від неприємних несподіванок узимку. І щоб це не переросло у серйозні проблеми, рекомендується водієві мати при собі так званий "зимовий комплект автомобіліста". Він містить у собі:

  • Щітки для снігу;
  • Скребки для льоду;
  • Рідина проти зледеніння;
  • Антигелі (для машин на дизельному пальному);
  • Лопату;
  • Буксирувальний трос;
  • Серветки для скла;
  • Провід для "прикурювання";
  • Силіконове мастило для ущільнювачів;
  • Засіб для розморожування замку.

Також, збираючись у тривалу поїздку, не зайвим буде мати у багажнику ланцюги проти ковзання та комплект теплого одягу. Актуально замінити текстильні килимки в машині на гумові.

Як бачите, перелік того, що варто перевірити чи замінити в машині перед зимою, досить великий. Але зробити це все насправді просто.

Навіть якщо ви правильно підготували автомобіль до зими, не забувайте про страхування. Оформляйте ОСЦПВ вчасно, приділяючи увагу вибору надійної страхової та її рейтингу. А також пам'ятайте про те, що у нас на безкоштовному агрегаторі Ukasko ви можете вибрати хорошу страховку за лічені хвилини та оформити ОСЦПВ онлайн дешевше, ніж у будь-якому іншому місці! Переконайтеся у цьому самі!

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати