Чим славиться місто Львів сьогодні?

Зміст

  1. Чим відомий Львів сьогодні?

  2. Ким засновано місто Львів

  3. На честь кого названо місто Львів

  4. Скільки років місту Львів

  5. Як провести відмінні вихідні у Львові

  6. ТОП-5 музеїв, які потрібно відвідати у Львові

  7. ТОП-5 історичних місць у Львові

  8. Куди поїхати за місто Львів

  9. При поїздці до Львова на авто забезпечте собі безпеку

Чим відомий Львів сьогодні?

Львів - це місто, відвідати який мріє практично кожен українець. Це дуже гарне місто, в якому поєднується старовинна архітектура та сучасні екстремальні розваги, екстравагантні ресторани та красива природа. Сюди відправляються, щоб прогулятися вузькими вуличками з красивими будинками та за гастротурами численними кав'ярнями, рестораціями та шоколадницями, в кожному з яких ховається своя родзинка.

Львів - це популярний туристичний напрямок. На святкові дні практично неможливо купити квитки або орендувати житло у Львові, потрібно готуватися заздалегідь Але чому ж він такий популярний і чим славиться місто Львів? Читайте далі в блозі Ukasko.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Ким засновано місто Львів

Сьогодні Львів входить в сімку найбільших українських міст. Але от щодо його заснування існує безліч суперечок. Є кілька варіантів заснування Львова.

  1. На території сучасного Львова раніше існувало кілька розрізнених сіл, навколо яких розташовувалися гори та ліси. Навколишня природа багато в чому допомагала селянам, як у видобутку їжі, так і для захисту від набігів ворогів. Згідно з легендою, незабаром в лісах почали пропадати люди. І виявилося, що в горах мешкає лев. Для того, щоб його подолати, селяни об'єдналися, викували лати, а лицар-мандрівник переміг його і позбавив села від небезпеки.

  2. Однак історики дотримуються версії, що Львів заснував король Данило Галицький у 1256 році. Саме такий варіант найпоширеніший серед жителів Львова. Ця дата, 1256 рік, зустрічається в літописах і вважається датою заснування міста. У літописі говориться про пожежу в м.Холм, що зі Львова було видно, як він горить. Але це означає, що на 1256 м Львів уже мав бути повноцінним містом, а його заснування тоді доводиться на 1240-1245 рр. Адже саме 1240 роком датовані європейські літописи, в яких виявлено більш ранні згадки про Львів.

  3. Також є ймовірність, що місто було побудований не Данилом Галицьким, а його сином, Львом Даниловичем. Правда, на той момент йому було 12-15 років. За сучасними мірками, він був зовсім дитиною. Але тоді це не заважало йому боротися з батьком в битвах і самостійно приймати рішення. Тому такий варіант також можливий, про що свідчать численні згадки істориків, літописців та записки різних діячів того часу.

На честь кого названо місто Львів

Як утворилася назва міста Львів? Відповідь залежить від того, яка версія заснування міста є справжньою. Або на честь лева і лицаря, який врятував село, або Данило Галицький назвав споруджене місто на честь сина, або ж на честь можливого засновника міста, Льва Даниловича.

Скільки років місту Львів

Офіційною датою заснування міста вважається все-таки 1256 рік. Тому в цьому році місто відзначає 765 річницю. Також в історії Львова можна знайти періоди, коли місто існувало під іншими іменами. Це і Леонтополіс на початку створення міста, і Лемберг в 1772 - 1918 рр. У цей період Львів був столицею формально незалежного Королівства Галичини та Лодомерії, австрійської провінції.

Як провести відмінні вихідні у Львові

Для туристів у Львові відкриті просто нескінченні можливості. Почнемо з того, що провести прекрасну відпустку у Львові можна навіть при мінімальному бюджеті. Кожна вуличка тут і кожна будівля буквально дихають історією. Вся архітектура і композиція міста шалено красиві та цікаві.

Рекомендуємо відправитися до Львова на своїй машині. Тоді ви будете максимально вільні у своїх пересуваннях. Крім численних кафе, музеїв, сувенірних магазинів і незвичайних ресторанів, ви легко можете дістатися до фестивалів, які так часто проводять недалеко від околиць Львова. Але не забувайте про те, що подорожувати на машині або мотоциклі заборонено без поліса ОСЦПВ. Застрахуйте свою відповідальність на сайті Ukasko і відкривайте для себе можливість подорожей по Україні.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Перебуваючи у Львові, ви можете влаштувати собі гастротур, продегустувати каву, шоколад і найніжніші десерти. Це стало неодмінною частиною культури Львова. Кава і шоколад - своєрідні символи Львова. Або ж влаштувати знайомство з місцевою історією і відвідати численні музеї Львова. Нижче блог Ukasko підготував вам підбірку найцікавіших місць і пам'яток Львова, які однозначно варто відвідати під час поїздки.

ТОП-5 музеїв, які потрібно відвідати у Львові

Крім тих музеїв, про які ми згадуємо нижче, рекомендуємо всім мандрівникам відвідати найвідоміші львівські музеї та насолодитися культурними та художніми експозиціями.

Львівський історичний музей

Цей музей є найстарішим і найбагатшим музеєм Львова. Знаходиться музей на площі Ринок, а самі експозиції розташовані в пам'ятках архітектури. Тут ви знайдете історично цінні експонати срібла, скла, меблів, годинників, орденів, порцеляни й багато інших

Музей-аптека у Львові

Аптека, заснована в 18 столітті, та досі функціонує, а тепер ще придбала і статус музею. Це єдина музей-аптека в Європі. Тут 16 виставкових залів, що показують історію фармацевтики та зміни ліків. І так, тут можна купити необхідні препарати.

Музей сакральної барокової скульптури Іоанна Георга Пінзеля

Цей атмосферний музей розташований в Костелі Кларисок, колишньому монастирі 1607 року побудови, з гарними фресками та барельєфами. Вже тільки заради цього його варто відвідати. Але тут розташована виставка робіт таємничого скульптора Іоанна Пінзеля, про якого збереглося мало інформації. Скульптури Пінзеля є важливим надбанням культури. Динамічні, виконані переважно з дерева, вони заворожують тонкістю і немов оживають.

Музей пива "Львіварня"

Львіварня не має аналогів і є одним з найсучасніших музеїв країни. Це повністю контактний музей. Практично все можна помацати та засняти на фото. Музей пивної історії у Львові включає в себе 10 виставкових залів і більш ніж 200 експонатів.

Музей Арсенал

Львівський міський арсенал зображує історію зброї, яка, до речі, дуже багата у Львівській області. Місту часто доводилося відстоювати свої кордони та брати участь в боях, тому експозиційний ряд тут дуже багатий. До того ж раніше в цій будівлі також містилася в'язниця і жив міський кат.

ТОП-5 історичних місць у Львові

Весь Львів - це одна велика історія. Це скупчення пам'яток та історичних об'єктів. Від того дуже складно виділити якісь основні з них. Але ми спробували скоротити список до 5 історичних місць, які варто відвідати кожному туристу, навіть якщо він приїхав до Львова просто на вихідні.

Львівська ратуша

Ратуша - це найвідоміший символ міста і значний пам'ятник архітектури. Протягом майже століття в ратуші розміщена міська рада Львова, зокрема й нині. Туристів приваблює не тільки старовинна атмосфера будівлі та незвичайний архітектурний ансамбль, а й те, що ратуша є відмінною оглядовим майданчиком. Звичайно підйом вгору містить більш ніж 300 ступенів по атмосферним гвинтовим сходам, але це того варто. З вежі ратуші відкривається неймовірний панорамний вид на місто.

Площа Ринок

Ратуша розташована на площі Ринок. Це ще одна головна визначна пам'ятка Львова, що знаходиться в самому серці міста. Вона являє собою зібрання старовинних будівель і цікавих кафе, а від неї розходяться вузькі вулички по всьому місту. Тому прогулянка і знайомство з площею Ринок - це обов'язкова програма для кожного туриста.

Високий замок

Попри назву, Високий замок - це зовсім не будова, а гора. Раніше на цьому пагорбі височіла фортеця, яку було видно з будь-якої точки міста. Але в 17 столітті замок був зруйнований і зараз від нього залишилася тільки стіна. Зате Високий замок все ще залишається найвищою точкою Львова і з нього відкривається неймовірної краси вид на місто. При відвідуванні врахуйте, що це популярне туристичне місце і якщо ви хочете насолодитися видом на самоті або хоча б без натовпів туристів, то потрібно вибирати більш ранній час відвідування Високого замку. Або ж є ще прекрасна альтернатива - Лиса гора. Вона не так популярна серед туристів, але з неї відкривається не менш красивий вид на Старе місто.

Личаківський цвинтар

Зазвичай кладовище не є пам'яткою міста, але тільки не в цьому випадку. Личаківський цвинтар - один з найвеличніших в Європі, і кожен пам'ятник і статуя тут є предметом мистецтва. Це музей-заповідник, який має історичне та культурне значення. Тут розташовуються не тільки могили видатних людей, а й архітектурні та скульптурні роботи відомих у всьому світі майстрів. У 1991 році цвинтарю надали статус музею і почали проводити реставраційні роботи, розбили алеї та надали Личаківському цвинтарю вид тихого парку. Тут можна не тільки прогулятися днем, але й замовити нічну екскурсію або поїздку на електромобілі.

Палац Потоцьких

Палац Потоцьких - це пам'ятник класичної архітектури, розкішний і величний. Його власник, граф Потоцький, був главою австрійського уряду і намісником королівства Галичини. Їх рід більшу частину свого стану витрачав саме на зведення маєтків і палаців, і львівський особняк не повинен був поступатися іншим архітектурним надбанням. Палац являє собою ідеальний приклад французького класицизму і в ньому є все для проведення балів і прийомів. Широкі балюстради, круглі сходи, ворота, які могли пропустити будь-який екіпаж, велика кількість віталень і терас.

Зараз всередині знаходиться Музей європейського мистецтва з роботами майстрів 14-18 ст., а також розташований парк мініатюрних замкових споруд. Тому, крім того, що ви можете тут насолодитися атмосферою вишуканої розкоші та архітектури, всім гостям доступні ці експозиції.

Крім найвідоміших туристичних місць ми також радимо вам звернути свою увагу на цікаві пам'ятки Львова, про які знає не кожен турист. Це пластиліновий будинок, який порівнюють з архітектурою Гауді, розташований на вул. Цетнерівка, недалеко від Личаківського парку, Вірменський квартал і красиві вілли по вулиці Чупринки, куди ви доберетеся на трамваї №2.

Куди поїхати за місто Львів

Попри те, наскільки красивий і цікавий сам Львів, в його околицях також є безліч місць, які варто подивитися. Це і дуже гарні природні парки, озера, і старовинні замки, і затишні містечка. Ukasko пропонує вам звернути увагу на наступні маршрути.

Італійський парк в Підгірцях

По суті, Підгірці - це село. Але це зовсім не таке село, до яких ми звикли. Тут розташований український Версаль, красивий парк і палац 17-го століття. Плануючи подорож сюди, врахуйте розташування парку та подбайте про перекус і запаси води.

Добромильський замок

Цей замок є одним з найбільш високо розташованих в Україні. Це класичний форпост з бійницями та прекрасним оглядом, побудований ще у 1566 році. Замок ідеально підійде для відокремлених прогулянок і подорожі на вихідні. Добиратися сюди найкраще на машині, тому що замок розташований в деякому віддаленні. Зате поїздка в Добромильський замок варта того, адже завдяки своєму розташуванню тут практично не буває натовпів туристів. Перед поїздкою не забудьте оформити ОСЦПВ на нашому сайті Ukasko, щоб уникнути проблем в дорозі.

Тустань

Тустань знаходиться в 108 км від Львова, та їхати сюди недовго. Це досить популярне місце, тому враховуйте це, і якщо хочете насолодитися природою на самоті, то слід виїжджати раніше. Тустань - це одна з найстаріших фортець під Львовом. Сьогодні вона майже зруйнована, але види тут відкриваються неймовірні. Скелі та пагорби оточують руїни фортеці. Крім залишків замку тут також знаходиться музей і культурний центр, куди можна потрапити з екскурсією.

Сколівські бескиди

Всього 3 години їзди від Львова, і тут ви знайдете джерела мінеральної води, Кам'янецький водоспад, гірські річки та стародавні скелі. Це місце ідеально підійде для ночівлі з наметом або туру на уїк-енд.

При поїздці до Львова на авто забезпечте собі безпеку

Львів - це неймовірне місце для подорожі будь-якої тривалості. Для того, щоб охопити всі його грані та подивитися хоча б половину пам'яток, вибирайте подорож на машині. Це дозволить вам відчувати себе вільно і заощадити чимало грошей на турах і готових маршрутах від агентів.

Тільки заздалегідь слід підготуватися до поїздки, приготуйте все необхідне, продумайте, які речі вам будуть потрібні в подорож і приділіть час машині. Перевірте свій транспорт на СТО, проведіть необхідний ремонт і оформить ОСЦПВ заздалегідь, щоб не зіпсувати свою поїздку не приємними моментами. Оформляючи автоцивілку на Ukasko, ви заощадите свій час і гроші, і можете оформити страховку, вибравши відкладену дату дії поліса, щоб закріпити за собою актуальну вигідну ціну.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати