Що робити, якщо евакуювали машину в Києві

Зміст

  1. Що потрібно зробити, якщо машину забрав евакуатор

  2. Як дізнатися, куди евакуювали вашу машину в Києві

  3. Куди дзвонити, якщо машину забрав евакуатор

  4. Скільки коштує забрати машину зі штрафстоянки

  5. Як забрати машину зі штрафмайданчика Київ

  6. Де застрахувати машину Київ

  7. Страховка автоцивілка онлайн у Києві

Що потрібно зробити, якщо машину забрав евакуатор

Згідно зі звітом мера Києва Віталія Кличка за 2020 рік було евакуйовано понад 50 000 автомобілів. Тобто, на місяць евакуюється 4000 - 5000 машин.

Це велике число. Та завжди здається, що евакуація транспорту трапляється тільки з героями в кіно. Але статистика говорить про зворотне. У Києві цілодобово функціонують евакуатори та вантажівки з кранами, а ще у 2019 році почали роботу штрафмайданчики Головного управління Національної поліції в Києві. Тому, якщо ваша машина зникла з місця паркування, то не варто відразу панікувати. Особливо, якщо ви припаркували її в недозволеному місці, залишили під знаком або на місці, призначеному для інвалідів тощо. Варто дізнатися, чи не евакуювали чи вашу машину через порушення ПДР.

Як дізнатися, куди евакуювали вашу машину в Києві

Евакуаціями займається не тільки поліція Києва, а й приватні організації, а також комунальні підприємства. На сьогодні штрафмайданчики поліції можуть вміщувати трохи більше, ніж 1600 машин одночасно. Штрафмайданчик в Києві не один, вони є і на Лівому, і на Правому березі. Але найчастіше штрафмайданчики знаходяться на околиці міста, або у промисловій зоні. І щоб відправитися за своєю машиною потрібно знати точну адресу і маршрут, щоб не втратити свого часу. Як дізнатися, де саме знаходиться евакуйований автомобіль?

Куди дзвонити, якщо машину забрав евакуатор

Якщо ви прийшли туди, де припаркували машину, і не виявили її, то варто уважно роздивитися. Якщо машину евакуювали, то повинно бути прикріплено повідомлення про це. Але постанову про евакуацію не завжди можна знайти, наприклад, її могло здути вітром або її забрали. Тому перш ніж панікувати і заявляти про викрадення, перевірте, чи не доставили вашу машину на штрафмайданчик.

Отримати інформацію по евакуйованому автомобілю можна за телефоном 102. Також можна запустити додаток "Київ Цифровий", де перейти в міські сервіси та вибрати розділ, що цікавить. У додатку ви можете отримати адмін. постанову, копію акта і подати заяву для того, щоб забрати машину.

За телефоном 102 співробітник правоохоронних органів скоординує ваші дії.

Скільки коштує забрати машину зі штрафстоянки

Якщо ж ви не згодні з рішенням про евакуацію автомобіля, його завжди можна оскаржити. Але тут відіграє роль ціна цієї дії. За кожен день, проведений автомобілем на штрафмайданчику, доведеться платити. Тому іноді набагато дешевше забрати машину в той же день, ніж починати офіційний розгляд.

Скільки ж коштує штрафмайданчик і евакуація автомобіля?

  • Перша доба зберігання транспорту на штрафмайданчику коштує 144 грн;

  • За кожний наступний день нараховується додатково по 24 грн;

  • Транспортування автомобілів коштує від 720 грн в залежності від типу транспортного засобу;

  • Сума штрафу становить від 500 грн в залежності від правопорушення.

Якщо ж водій встиг на місце евакуації автомобіля до того, як машину підняли на навантажувач і перемістили хоч на сантиметр, то він може сплатити штрафи на місці та уникнути транспортування авто. Це коштуватиме значно дешевше.

Як забрати машину зі штрафмайданчика Київ

Дії, які потрібно зробити, для того, щоб забрати машину зі штрафстоянки, залежать від того, яким чином ви отримуєте потрібні папери. Ви можете оформити заяву і сплатити штраф за допомогою додатка, або ж звернутися особисто до Управління патрульної поліції за потрібними документами. Якщо ж автомобіль евакуювали при вас, то всі папери вам може надати поліція на місці.

Після того, як складено заяву, сплачено штраф і послуги евакуатора, ви можете забрати машину зі штрафмайданчика. При собі необхідно мати всі отримані та заповнені документи, а також квитанції про оплату. Зверніть увагу, що штрафмайданчик має свій графік роботи. І за кожен день, який ваш автомобіль проведе на штрафмайданчику, потрібно буде платити окремо.

Де застрахувати машину Київ

Якщо під час транспортування машина була пошкоджена, то її власник має право на відшкодування. Для цього треба зафіксувати факт пошкодження і провести відповідну експертизу. У разі, якщо евакуатор ніяк не міг перешкодити вчиненню шкоди автомобілю, відшкодування не проводиться.

Попри те, що страховка ОСЦПВ потрібна кожному водієві, подібні пошкодження вона не покриває. ОСЦПВ, або автоцивілка, страхує відповідальність водіїв і діє, якщо ви потрапили в ДТП. ОСЦПВ необхідно оформляти по закону, інакше водіїв без нього також очікує ще один штраф.

У Києві до того ж рекомендується розширити покриття автоцивілки за допомогою ДЦВ. Адже з урахуванням великої кількості машин, аварій та складних транспортних розв'язок страхових лімітів ОСЦПВ може бути недостатньо.

Страховка автоцивілка онлайн у Києві

Придбати автоцивілку у Києві найдешевше на нашому сайті. Оформляючи автоцивілку онлайн, ви економите до 25% від початкової вартості поліса. Електронний поліс ОСЦПВ завжди коштує на 10% дешевше паперового. А ми зі свого боку регулярно проводимо знижки та розпродажі, забезпечуючи найнижчу ціну на ринку.

Оформляючи страховку на Ukasko.ua ви можете вибрати з пропозицій більш ніж 20-ти компаній. Для цього вам ввести дані автомобіля і місто прописки в онлайн-калькулятор і ви побачите варіанти страховок від різних страхових компаній. Порівнюючи ціни та опції полісів, ви зможете вибрати для себе найвигіднішу автоцивілку за допомогою агрегатора Ukasko.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати