В Україні працює Гаряча лінія МТСБУ: 0 800 608 800

Зміст

  1. Як зателефонувати на гарячу лінію МТСБУ

  2. До скількох працює гаряча лінія Моторно-транспортного страхового бюро

  3. З яких питань можна дзвонити на гарячу лінію МТСБУ

  4. З питань страхового поліса ОСЦПВ

  5. Рейтинг СК у МТСБУ

  6. Щодо страхового поліса Зелена Карта

  7. З приводу КАСКО

  8. Врегулювання та виплати після ДТП

  9. Заповнення Європротоколу

  10. Актуальність ліцензій страхових компаній

  11. Щодо термінів дії поліса ОСЦПВ

  12. Скарги на страхові компанії в МТСБУ

  13. Оформлення оригінального поліса ОСЦПВ

Як зателефонувати на гарячу лінію МТСБУ

Моторно-транспортне страхове бюро України, або МТСБУ, регулює відносини у сфері автомобільного страхування. Але крім контролю над діяльністю страхових компаній та роботи з питань відшкодування в разі ДТП, Моторно-транспортне страхове бюро України ще надає консультацію та підтримку водіїв. Як це відбувається?

З 2017 року була офіційно запущена гаряча лінія МТСБУ. До цього колл-центр страхового бюро України працював у тестовому режимі та обробляв понад 500 дзвінків на добу.

До скількох працює гаряча лінія Моторно-транспортного страхового бюро

Гаряча лінія МТСБУ 0 800 608 800 працює цілодобово. Зателефонувавши на гарячу лінію МТСБУ власники транспортних засобів можуть у будь-який час отримати кваліфіковану консультацію з потрібних питань і вирішити виниклі проблеми зі страховими виплатами.

З яких питань можна дзвонити на гарячу лінію МТСБУ

Для чого можна дзвонити в МТСБУ? Які консультації можна отримати, звернувшись на гарячу лінію МТСБУ за телефоном 0 800 608 800?

Дзвонити на гарячу лінію МТСБУ можна, якщо у вас є питання, що стосуються обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземного транспорту. Це можуть бути питання як з приводу справжності страхового поліса, так і щодо нюансів його оформлення.

Вибираючи поліс страхування важливо орієнтуватися на рейтинг страхової компанії та її становище на ринку. Будь-яка компанія може як зростати, так і навпаки втрачати позиції. Рейтинг незалежного оцінювача демонструє актуальний стан справ кожної страхової компанії та дозволяє вибрати надійну страховку. У МТСБУ навіть є власний рейтинг страхових компаній України, який називається "Світлофор МТСБУ". Він щоквартальний. І ми регулярно публікуємо його в блозі Ukasko і проставляємо в інформації про кожну СК, щоб наші клієнти могли підібрати потрібний їм поліс. Дізнатися показники всіх компаній ви можете на сторінці вибору пропозицій, як показано нижче.

Також в МТСБУ можна отримати консультацію щодо страхування Зелена карта, а ще дізнатися список страхових компаній, які мають відповідну ліцензію для даного виду страхування. Зелена карта - це міжнародний поліс страхування відповідальності власників наземного транспорту. Це також обов'язковий вид страхування.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Співробітники МТСБУ на гарячій лінії також можуть проконсультувати вас щодо страхових компаній, які є членами МТСБУ і мають право укладати договори страхування КАСКО.

МТСБУ також регулює відносини у сфері страхових випадків, а саме процедуру виплат після ДТП. Наприклад, навіть якщо страхова компанія винуватця ДТП на момент аварії визнала себе банкрутом або знаходиться в процесі ліквідації, то МТСБУ бере на себе зобов'язання по виплатах. Або ви можете отримати консультацію про те, як вчинити, якщо винуватець ДТП зник з місця події або не має поліса ОСЦПВ.

На гарячій лінії МТСБУ 0 800 608 800 консультанти допоможуть вам вирішити питання пов'язані з Європротоколом і його заповненням. Форма Європротоколу також є на сайті МТСБУ.

За телефоном гарячої лінії МТСБУ вас також можуть зорієнтувати щодо наявності або відсутності необхідних ліцензій у страхової компанії, її членства в МТСБУ і можливості укладати певні договори страхування. Це важливо знати, адже страховка, виписана страховою компанією без ліцензії, не має юридичної сили.

Перевірити наявність і справжність поліса ОСЦПВ ви можете онлайн на сайті МТСБУ, а за номерами гарячої лінії 0 800 608 800 вам підкажуть щодо термінів дії вашої страховки.

Скарги на страхові компанії в МТСБУ

Якщо у вас є скарга на страхову компанію, якщо страховики не виплачують встановлене відшкодування або затягують з виплатами, то ви також можете звернутися з нею на гарячу лінію МТСБУ. Нагадуємо вам контакти МТСБУ:

Місцезнаходження компанії МТСБУ: м. Київ, Русанівський бульвар, буд. 8

Телефон гарячої лінії МТСБУ: 0 800 608 800

Оформлення оригінального поліса ОСЦПВ

ОСЦПВ - це обов'язковий вид страхування і наявність страховки на транспортний засіб легко дізнатися без зупинки та перевірки всіх документів водія. Це можна зробити дистанційно. Тому важливо купувати тільки справжній поліс, адже підробка ОСЦПВ не має юридичної сили. У разі наявності фальшивого поліса ОСЦПВ вам загрожує штраф і самостійне відшкодування всіх завданих збитків в разі ДТП.

На Ukasko.ua представлені тільки ті страхові компанії, які мають членство в МТСБУ і ліцензію на страхування цивільно-правової відповідальності. Тому ви можете сміливо оформляти електронний поліс ОСЦПВ онлайн, не турбуючись про те, що вам продадуть підробку! А наявність актуальних рейтингів і всієї необхідної інформації допоможе вам вибрати надійну страховку.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати