Чи Потрібне Страхування на Причіп

Зміст

  1. Чи потрібне страхування на причіп в Україні 2020
  2. Штраф за відсутність страхування на причіп
  3. Вартість страхування на причіп в Україні
  4. Страхування на причіп: вартість в Україні

Чи потрібне страхування на причіп в Україні 2020

Серед водіїв не вщухають суперечки щодо того, чи потрібно оформляти ОСЦПВ на причіп до машини. Багато хто вважає, що якщо причіп є просто доповненням до автомобіля та не їздить самостійно, то оформляти на нього окреме страхування не потрібно. Однак це не так.

Причіп є транспортним засобом, і на нього теж потрібне окреме страхування. І це чітко відображено в Законі України №1961 Про обов'язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Попри те, що у причепа немає двигуна, він вважається окремою транспортною одиницею та може стати причиною аварії. Це відноситься як до легкових, так й до вантажних причепів.

Насправді, причепи досить часто беруть участь в аваріях. Бували випадки, коли причіп відокремився від автомобіля або зачепив іншу машину. Тоді чинним є страхування безпосередньо причепа, а не машини. Якщо водій знехтував полісом ОСЦПВ на причіп, то збиток йому доведеться виплачувати самостійно. Страхова компанія, з якою укладено договір страхування автомобіля, не виплачуватиме збиток, який нанесено причепом.

Штраф за відсутність страхування на причіп

Оскільки причіп вважається транспортним засобом і потрапляє під дію закону про обов'язкове автострахування, то за експлуатацію причепа без страхового поліса водія очікує штраф. Так само, як і за використання будь-якого незастрахованого транспорту.

У разі аварії з вини причепа, набуває чинності страхування саме причепа. Страхове покриття за ОСЦПВ становить 130 і 260 тис грн за шкоду, заподіяну майну й здоров'ю відповідно. Страхування виплачується потерпілій стороні, відшкодування здійснює страхова компанія, з якою укладено договір ОСЦПВ.

Оформити ОСЦПВ

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Вартість страхування на причіп в Україні

За статистикою, автомобілі є головною причиною ДТП серед всіх видів транспорту. Тому цей фактор враховується страховими компаніями та вартість страховки для причепа в рази дешевше, ніж автоцивілка на автомобіль.

У 2020 році страхування ОСЦПВ на автомобіль у Києві коштує від 958 грн, а поліс для причепа коштуватиме від 325 грн. При цьому, страхування на причіп, так само як і на автомобіль, можна оформляти з франшизою або без.

Вартість страхування на причіп розраховується індивідуально за даними водія. Аналогічно з автоцивілкою на автомобіль, на ціну страхування причепа впливає:

  • Територіальна зона (місто прописки власника);
  • Тип транспортного засобу (вантажний чи легковий причіп).

Страхування на причіп: вартість в Україні

Страхування ОСЦПВ розраховується індивідуально, як для автомобіля, так і для причепа. Але є важливий момент, який слід враховувати при оформленні страхування. Пільгові знижки для оформлення автоцивілки не діють, якщо ви купуєте страхування на причіп.

В Україні знижку 50% на оформлення автоцивілки мають пенсіонери, учасники війни, люди з інвалідністю та чорнобильськими посвідченнями. Ця знижка поширюється на страхування для автомобілів і мотоциклів, але не для причепів.

Вартість страхування для причепа нижче в кілька разів у порівнянні з автомобільним полісом. Для розрахунку вартості автоцивілки на причіп встановлено окремі коригувальні коефіцієнти. Вартість страхування для вантажного та легкового причепа також буде відрізнятися, в середньому, на 100 грн.

Ще важливий момент. Часто причепи додатково оснащені кріпленнями, сітками, високими бортами або тентом. Ці деталі ніяк не впливають на вартість страхування.

Незалежно від того, чи оформили ви ОСЦПВ для свого транспорту, вам все одно потрібно акуратно поводитися на дорозі. Страхування не звільняє від відповідальності й не дозволяє нехтувати правилами дорожнього руху. Будьте уважні й страхуйте власну відповідальність, оформляючи поліс автоцивілки за найнижчою ціною на https://ukasko.ua/ .