Що робити при страховому випадку за кордоном

Зміст

  1. Що таке страховий випадок

  2. Як поводити себе при страховому випадку за кордоном

  3. В яких випадках страхова компанія виплачує гроші

  4. Чому страхова відмовляється виплачувати гроші

  5. Як оформити страховку для виїзду за кордон

Що таке страховий випадок

Подорожі - це приємні клопоти і враження, спосіб перезавантаження, натхнення та емоційної розрядки. Але іноді вони тягнуть за собою не зовсім приємні наслідки. Адже якщо відправитися в подорож без надійної страховки, то можна зіпсувати не тільки відпочинок, а й враження надовго після поїздки.

Часто мандрівники навіть не розуміють, яку страховку вони оформляють і що вона дає. Особливо, якщо вибирають поліс не самостійно, а довіряються страховому агенту або купують тур який вже містить страховку. На жаль, в більшості таких випадків можна не розраховувати на гідне відшкодування.

Чому так? Страхові агенти, частіше за все, більш тісно співпрацюють з якоюсь певною компанією, з продажу полісів яких отримують більшу вигоду. Їм вигідніше продати саме ці страховки заради формування власного заробітку. А інтереси або економія клієнтів при цьому відходить на другий план. Саме тому набагато вигідніше оформляти страховку самостійно на нашому сайті UKASKO.UA, де ви можете порівняти пропозиції від різних компаній та вибрати поліс, який буде містити всі необхідні ризики і дійсно відповідати вашим цілям поїздки.

А страховки, які вже входять в пакетний тур або путівку, часто є базовими, з мінімальною сумою відшкодування, франшизою та обмеженим набором страхових випадків. І туристи навіть не знають, що входить до їх страховки та вважають, що відправляються за кордон з повноцінною страховим захистом. Тому тут теж важливо проявити пильність і самостійно вибрати поліс з потрібними страховими випадками. Звичайно ж, з максимальною економією на Ukasko.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Страховий випадок - це подія, вказана в договорі страхування, і при настанні якої передбачено відшкодування. Якщо ж подія за кордоном не заявлено в переліку страхових випадків, то по ньому не буде виплати. Всі витрати доведеться нести самостійно.

Як поводити себе при страховому випадку за кордоном

Незалежно від того, який страховий випадок мав місце, алгоритм дій однаковий.

  1. В першу чергу потрібно повідомити страхову компанію про те, що сталося. Номери та контакти страхових компаній вказані в полісі.

  2. У діалозі з представником страхової компанії потрібно вказати свої дані, номер страховки і період дії поліса.

  3. По можливості вкажіть ваш контактний номер телефону або спосіб зв'язку з вами.

  4. Опишіть проблему, що виникла, страховий випадок і ваше місцеперебування.

  5. Після співробітник страхової компанії зорієнтує вас в діях.

Якщо подія відповідає заявленим страховим випадкам за договором, то взаємодія зі страховою компанією може відбуватися двома шляхами. Деякі страхові компанії мають партнерські відносини з медичними установами по всьому світу. Тоді вони можуть направити вас на лікування в конкретну лікарню, організувати трансфер і відразу оплатити витрати в рамках обумовленої договором суми.

Також можливий інший варіант. Після того, як ви повідомили в страхову компанію про настання страхового випадку, вам доведеться лікуватися за власні кошти. А після повернення на батьківщину ваші витрати будуть відшкодовані. В такому випадку звертайтеся тільки до офіційних медичних установ і збережіть виписані вам рецепти, чеки та квитанції про оплату. Ці документи будуть грати не останню роль у формуванні страхових виплат.

В яких випадках страхова компанія виплачує гроші

Зверніть увагу, що навіть якщо у вас є туристична страховка, то це не означає, що ви отримаєте відшкодування за будь-яке захворювання або нещасний випадок за кордоном. Відшкодування передбачається тільки якщо подія входить в умови, прописані в полісі. Тому потрібно дуже уважно підходити до вибору страховки і внесення до неї необхідних ризиків.

У цьому ще один плюс оформлення страховки для виїзду за кордон на Ukasko.ua. Ви не просто порівнюєте поліси від різних компаній, але й при виборі страховки можете уважно і неодноразово ознайомитися з докладними умовами кожного з них. Залежно від планів на поїздку і майбутніх розваг і потрібно вибирати ризики.

Чому страхова відмовляється виплачувати гроші

Навіть якщо ваша хвороба або нещасний випадок відповідають зазначеним в полісі страховими випадками страхова компанія має право відмовити у виплаті. Причинами для цього можуть бути:

  • настання страхового випадку в момент, коли потерпілий знаходився в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, чи під впливом будь-яких препаратів;

  • клієнт свідомо піддав себе небезпеці;

  • подорож в країну з несприятливою або небезпечною для життя ситуації (як епідеміологічною, так і політичною, наприклад, під час революції);

  • нещасний випадок через військові конфлікти тощо.

Все нюанси дії роботи страхової компанії ми радимо вам уточнювати до подорожі, щоб розуміти, як саме діяти при настанні страхового випадку.

Як оформити страховку для виїзду за кордон

Для того, щоб оформити туристичну страховку, не знадобиться багато часу або великий пакет документів. Якщо оформляти на Ukasko.

Вам треба ввести країну призначення, кількість мандрівників і днів за кордоном, а також вказати дату народження. Після цього ви побачите всі доступні варіанти страховок від різних страхових компаній, з повним описом опцій поліса і ціною. Це зручно, адже різні страховки можна порівняти та вибрати найбільш відповідну. При цьому нічого не переплачуючи посередникам або агентам, адже агрегатор страховок Ukasko повністю безкоштовний.

Після оплати ви отримаєте страховку на вказану адресу електронної пошти протягом декількох хвилин і можете завантажити її на телефон або комп'ютер. Електронний поліс страхування чинний як в цифровому форматі, так і в надрукованому. Це зручно і дозволяє економити не тільки гроші, але і свій час.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати