Як зміняться подорожі у 2021 році

Зміст

  1. Основні тренди подорожей у 2021

  2. Обов'язкова вакцинація для подорожей

  3. Подорож за кордон на машині

  4. Застрахуй себе в подорожі

Основні тренди подорожей у 2021

Подорожі все ще важливі для всіх нас. Але їх планування тепер відрізняється. Як і тренди серед мандрівників. Пандемія багато в чому вплинула на звичний уклад життя, на всі його сфери. І туризм не став винятком.

Коли закрилися всі кордони та в багатьох країнах світу було запроваджено карантинний режим, потреба в подорожах ще більше зросла. Подорожі дозволяють розслабитись, зарядитися новими враженнями та забути про стрес і негатив, який приніс нам останній рік. Тому закриття кордонів для багатьох стало особливо важким випробуванням.

Але протягом року сфера туризму почала потроху пристосовуватися до нових умов і країни поступово відкривали кордони або створювали тревел-пузир. Що таке тревел-пузир? Це означає, що сусідні країни домовляються про те, що їх громадяни можуть вільно перетинати кордони і подорожувати всередині цих країн. При цьому навіть нема потреби в карантинному обмеженні або самоізоляції. Для громадян же інших країн кордону можуть бути закриті або діяти особливі карантинні обмеження.

В умовах тревел-пузирів люди можуть дозволити собі подорожувати досить часто і, в принципі, такі поїздки мало чим відрізняються від тих, до яких ми звикли раніше. За винятком необхідності носити маску і дотримуватися соціальної дистанції. Але взагалі в галузі туризму відбулися істотні зміни та з'явилися нові тренди. Які ж? Читайте нижче в блозі Ukasko.

Тривалі поїздки

Поїхати на вихідні в іншу країну стало тепер проблематично. Як і в плані того, що за коротку подорож відбувається контакт з багатьма людьми, так і з-за частих перенесень рейсів. Також завжди є ризик посилення карантинних заходів та вимушеної самоізоляції. Тому все більше туристів вибирають більш тривалі поїздки, на кілька тижнів, а то і місяців.

Робота за кордоном і фриланс

Та й до того ж той факт, що багато компаній перейшли на віддалену роботу, спрощують можливість подорожей. Більше не потрібно відпрошуватись у начальства і намагатися помістити свою поїздку в законні вихідні. Більш того, багато хто й зовсім орендують будиночок або заселяються в готелі та хостели, щоб просто працювати за кордоном і відпочивати у вільний час. Головна особливість такої подорожі - щоб був хороший інтернет.

Подорожі в один бік

Ця тенденція обумовлена ​​двома факторами. Перший - багато іноземців повертаються додому або ж люди просто шукають де перезимувати чи перечекати складний період, прямуючи до країн з більш сприятливою епідеміологічною ситуацією. Другий - це складність планування маршрутів і поїздок. З огляду на те, що часто скасовують рейси і переносять час вильоту, простіше орієнтуватися вже на місці та не будувати чітких часових меж поїздки.

Придбання квитків в останній момент

Спонтанні поїздки стали чи не головною особливістю туризму цього року. Вище ми вже описали чинники, які на це впливають. Мінливість розкладу транспорту, авіаперельотів і то, як швидко можуть закриватися кордони та змінюватися вимоги до туристів з-за кордону, ставлять під удар планування поїздок заздалегідь. Хоча раніше це і було головним трендом: покупка лоукостерів як мінімум за кілька місяців до вильоту і планування подорожей на рік-півтора вперед.

Комплексне туристичне страхування

Якщо раніше туристична страховка була тим, на чому багато мандрівники воліли економити, то тепер все змінилося. Більшість туристів стали більш уважно ставитися до того, що покриває їх поліс і які суми відшкодування надає страхова компанія. Для міжнародних поїздок став потрібен поліс з покриттям коронавірусу. А ми, своєю чергою, також радимо вам вибирати страховки, які включають страхування від невиїзду. Це дозволить вам не втратити гроші, якщо скасують або перенесуть рейс, що зараз трапляється досить часто. Знайти докладну інформацію по кожному полісу та оформити потрібний варіант страхування ви можете за лічені хвилини на нашому сайті Ukasko.ua.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Екотуризм

Прогулянки по лісах, єднання з природою, відпочинок від великого міста і натовпів туристів ... Зараз це актуально, як ніколи. Це дозволяє дуже добре очиститися від напруги та негативу, а також переглянути свої погляди на деякі речі. Ще один плюс екотуризму полягає в дбайливому ставленні до природи. Буде просто чудово, якщо цей тренд просочиться і в інші галузі туризму, і всі мандрівники будуть замислюватися про те, як вони впливають на планету, і свідомо обирати способи пересування та інші атрибути подорожей.

Подорожі наодинці

Не можна сказати, що це абсолютно новий тренд. Останнім часом він набуває популярності, люди розвиваються як тревел-блогери та знімають свої пригоди на камеру, публікуючи потім відео. Соло-поїздки означають свободу в усьому. Якщо подорожуєш один, то і вирішуєш все один. Не потрібно ні з ким узгоджувати плани, підлаштовуватися під інтереси іншої людини.

Внутрішній туризм

Ну і звичайно ж, популярні внутрішні напрямки. Поїздки по Україні на своєму автомобілі або з купленим туром, в гори або на море. В Україні розвинені різні види туризму, і кожен може знайти відпустку до душі. Тільки не забувайте про обов'язкове страхування ОСЦПВ, вирушаючи в автомобільну подорож по Україні.

Обов'язкова вакцинація для подорожей

Поява вакцини від коронавірусу також впливає на сферу туризму. Вакцинація населення дозволяє припустити, що у 2021 році туристичний напрямок активізується та буде збільшуватися і потік туристів, і кількість подорожей в цілому.

Фактично вакцинація від коронавірусу зараз тільки почалася. Але цілком можливо, що вакцинованим громадянам буде значно легше подорожувати по світу. Не потрібно буде дотримуватися карантину, самоізоляцію та й взагалі знижується ризик захворіти коронавірусів. Передбачається, що буде видаватися паспорт про вакцинацію, який перевірятимуть на кордоні.

Обов'язкова вакцинація від коронавірусу може стати вимогою багатьох країн. Тому плануючи поїздку, враховуйте також і цей фактор.

Подорож за кордон на машині

Також зростає кількість мандрівників на машині. Це зручно, адже коли хочеш і як хочеш, так і їдеш. Незалежно від розкладу громадського транспорту та мінімізуючи контакти зі сторонніми. Під час поїздки на машині ви можете вибрати найбільш зручний маршрут, скласти його по тим пам'яткам, які не хочете пропустити, і створити комфортну і практичну подорож для себе.

Але подорожуючи на машині або мотоциклі за кордон, потрібно не забувати про те, що в такому випадку крім туристичної страховки також знадобиться поліс Зеленої карти. Це міжнародне страхування відповідальності водіїв наземного транспорту. Якщо за кордоном відбудеться ДТП, і винен буде власник Зеленої карти, то його страхова компанія виплатить відшкодування потерпілій стороні.

Зелена карта є обов'язковим видом страхування. Її перевіряють на прикордонному контролі, а відсутність поліса Зеленої карти може бути достатньою причиною для відмови в перетині кордону.

Ті ж, хто не оформив Зелену карту, ризикують отримати штрафи або інші санкції в покарання. Наприклад, водія можуть депортувати з країни, винести заборону на наступний в'їзд або вилучити його транспорт. До того ж, якщо у винуватця аварії немає страхового поліса, то йому доведеться самостійно відшкодовувати збитки. Найчастіше з собою таких сум у мандрівника немає. Тоді призначається судове рішення або винуватець затримується до повної виплати необхідного відшкодування.

Як бачите, відсутність Зеленої карти загрожує серйозними наслідками. Тому не варто ризикувати ні запланованим відпочинком, ні своєю свободою або особистими фінансами, відмовляючись від оформлення Зеленої карти. Тим більше, що зробити це вигідно і просто можна на нашому сайті Ukasko.ua.

Підібрати Зелену Карту

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Застрахуй себе в подорожі

Будь-яка подорож - це ризик. Але плюси, які несе в собі кожна подорож, значно перевищують мінуси. Ми ні в якому разі не закликаємо вас перестати подорожувати, відпочивати та пізнавати світ. Навпаки ми всіма силами намагаємося зробити подорожі для вас безпечними і ще більш приємними.

Потрібно подорожувати, щоб відпускати негативні життєві ситуації, розширювати світогляд, заряджатися позитивними емоціями та дивитися на життя по-новому. Але, будь ласка, подорожуйте усвідомлено, дотримуйтеся правил безпеки та рекомендацій ВООЗ. І звичайно ж, не забувайте про страховку.

Страховка - це не тільки дотримання законів. Це ваша безпека і гарант того, що в іншій країні ви не залишитеся без допомоги та захисту. Тому завжди оформляйте необхідний страховий поліс, а Ukasko допоможе вам заощадити на страхуванні та придбати страховку максимально вигідно і просто!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати