Які ліки взяти в подорож

Зміст

  1. Як зібрати аптечку в поїздку
  2. Аптечка мандрівника
  3. Які ліки взяти в дорожню аптечку: необхідний мінімум
  4. Що додати в аптечку на море
  5. Для активного відпочинку на природі
  6. Ліки для дитини
  7. Як купити ліки в іншій країні
  8. Як провозити ліки через кордон

Як зібрати аптечку в поїздку

Аптечка є такою ж важливою частиною будь-якої подорожі, як і паспорт, туристична страховка та гроші. Вона здатна врятувати подорож і не дати хворобі зіпсувати всю подорож. Тому потрібно заздалегідь подумати, які ліки взяти в подорож.

Особливу увагу зверніть на те, що не всі ліки можна перевозити через кордон. Кожна країна самостійно визначає список того, що можна ввозити та вивозити з країни. Тому складайте аптечку у подорож з урахуванням дозволених препаратів.

Якщо вам потрібно приймати рецептурний препарат, то дізнайтеся, чи потрібно його декларувати на кордоні. Крім того, візьміть із собою рецепт лікаря і, якщо необхідно, його англомовний переклад.

Аптечка мандрівника

Аптечка на відпочинку може допомогти як при легкому нездужанні, так і при серйознішому захворюванні. Але не варто захоплюватися самолікуванням. Це може лише посилити перебіг хвороби та призвести до ускладнень. Тому завжди перед подорожжю оформлюйте хорошу туристичну страховку, щоб мати змогу отримати кваліфіковану допомогу. Не нехтуйте туристичним полісом навіть, якщо планується коротка бюджетна поїздка чи політ у країну, з якою у нас підписано безвізову угоду.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Що потрібно врахувати, збираючи аптечку на відпочинок?

  1. По-перше, характер поїздки та місцевість, куди ви прямуєте. Залежно від запланованого відпочинку, вміст аптечки може сильно відрізнятися.
  2. По-друге, зважте на вік та особливості кожного, хто їде з вами в поїздку. Можливо, люди матимуть хронічні захворювання або схильність до будь-яких хвороб. Наприклад, метеозалежність або схильність до застуд. У такому разі візьміть таблетки від головного болю та тиску, або протизастудні порошки, пастилки від болю у горлі тощо.
  3. По-третє, формат ліків, які вам найзручніше приймати в дорозі. Можливо, це будуть пігулки або драже, адже для того, щоб скористатися саше, у вас не завжди може бути під рукою гаряча вода та необхідна ємність.

Віддавайте перевагу легкій та компактній упаковці ліків. Шприци та скляні банки можуть стати причиною огляду, а також їх можуть вилучити. Рідина в тарі великого обсягу може викликати питання. До того ж якщо ви летите без багажу, то не забувайте про обмеження на рідини.

Які ліки взяти в дорожню аптечку: необхідний мінімум

Який мінімальний набір ліків у подорожі?

  • Насамперед візьміть те, що ви приймаєте зараз. Це може бути як ліки, так і вітаміни;
  • Препарати для нормалізації роботи ШКТ. Екзотичні страви, незвичайні продукти та й просто зміна води часто викликає дисбаланс кишечнику. Тому рекомендується мати при собі ентеросорбенти, протидіарейні препарати, а також таблетки від коліків та здуття;
  • Жарознижувальні та знеболювальні засоби;
  • Пластирі, бинт, дезінфектор;
  • Антигістамінні препарати від алергії та набряклості;
  • Змінні маски.

Не завадить мати при собі щось їстівне і запас води. В екстреній ситуації маленька шоколадка чи ковток води можуть суттєво допомогти.

Що додати в аптечку на море

Плануючи морський відпочинок обов'язково додайте в аптечку кошти від опіків, крем від сонця, олію для засмаги. Так ви зможете насолоджуватися сонцем безпечно для шкіри. Відпочиваючи на піщаних пляжах, піщинки можуть потрапляти у вічі. Тому можуть стати в нагоді офтальмологічні краплі або очні мазі. Але в такому питанні краще звертатися до лікаря. За кордоном для цього потрібний медичний туристичний поліс. Також як для відпочинку на морі, так і просто на природі знадобляться кошти від укусів комах.

Для активного відпочинку на природі

Подорожі, які включають спорт або активний відпочинок, істотно відрізняються від тих, де ви, наприклад, не залишаєте територію готелю. І ця відмінність має бути відображена як в аптечці, так і у туристичному полісі. Обов'язково додайте у турстрахування опції, що покривають ризики, пов'язані з активним спортом. Інакше, у разі травми, ви можете не отримати необхідне страхове відшкодування. Тому важливо вибирати страховку самостійно, додаючи всі необхідні вам опції.

Вибрати потрібні опції легко при оформленні онлайн страхування на безкоштовному сервісі Ukasko.ua. Ну а в аптечку не забудьте додати еластичний бинт, мазь від забоїв та розтягнень, йод чи зеленку, наприклад, якщо ви йдете у похід. При морському відпочинку знадобиться назальний спрей, вушні краплі та пігулки від болю в горлі, оскільки часто купання та тривале перебування у воді нерідко провокують ЛОР-захворювання.

Ліки для дитини

Загалом ліки для дітей у подорожі мало чим відрізняються від того списку, який потрібен і дорослим. Це ті ж жарознижувальні та протиалергічні препарати, спреї для носа тощо. Також знадобиться електронний градусник. Але складаючи аптечку в дорогу з дитиною врахуйте те, що дитячі ліки відрізняються зниженим дозуванням або зміненим складом та формою. Тому купуйте спеціальні дитячі ліки.

Також якщо ваша дитина приймає якісь препарати на постійній основі, не забудьте взяти їх у необхідній кількості з собою.

Як купити ліки в іншій країні

Залежно від законодавства країни, до якої ви прямуєте, список ліків, які можна купити без рецепта, змінюється. Краплі в ніс, пластир або вату ви, звичайно ж, зможете купити самостійно. А ось знеболювальне або антибіотики вам зможе прописати лише лікар.

Для того, щоб отримати рецепт, вам потрібно буде потрапити до лікаря. Маючи туристичний поліс із потрібними опціями, ви можете погодити візит до лікаря зі страховою компанією. І далі вас або направлять до потрібного спеціаліста в конкретну установу, або ви зможете отримати відшкодування після повернення додому.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

До того ж більшість ліків мають іншу назву за кордоном, або ж відповідні аналоги. Тому для того, щоб купити потрібний препарат, покажіть аптекарю чи лікарю рецепт чи латинську назву ліки.

Деякі аптеки, знову ж таки залежно від країни, продають ліки за російським або українськомовним рецептом. Важливо, щоб бланк був правильно заповнений та містив міжнародну назву препарату. Але також вам можуть відмовити у продажу ліки. І тоді вам доведеться йти до місцевого лікаря за новим рецептом.

Як провозити ліки через кордон

Список ліків, дозволених для перевезення через кордон, також залежить від законів тієї чи іншої країни. Перед тим, як планувати вміст аптечки в дорогу, ознайомтеся з правилами ввезення медикаментів. Можливо, наявність деяких ліків у вашому багажі вимагатиме наявність рецепту на нього, аптечного чека або декларації.

Також перебуваючи за кордоном, краще не викидайте коробку та інструкцію від ліків, не зберігайте таблетки у блістерах без назви. Це може викликати підозру у місцевих жителів та створити вам непотрібні проблеми.

Не забувайте про те, що ліки, які в нашій країні вважаються невинними та зустрічаються в кожному будинку, наприклад, серцеві краплі та пігулки, в інших країнах можуть перебувати під забороною. Тому навіть на ті ліки, які у нас продаються без рецепта, для покупки за кордоном або при проходженні митного контролю може знадобитися рецепт. Уточніть цей момент заздалегідь.

Як бачите, питання лікування та купівлі ліків за кордоном можуть набути дуже серйозної форми. Тому в жодному разі не варто нехтувати страховим полісом та тими можливостями, які він дає. Оформляйте страховку швидко та зручно, вибираючи потрібні вам опції та ризики, на безкоштовному агрегаторі Ukasko! І вже за кілька хвилин після оплати поліс буде на вашій електронній пошті!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати