Страховка для роботи в Литві

Зміст

  1. Чи потрібно оформляти страховку для візи в Литву
  2. Яка страховка необхідна для короткострокової та довгострокової візи в Литву?
  3. Вимоги до страховки для громадян України
  4. Які документи потрібні для замовлення страховки?
  5. Яка мінімальна ціна на страховку в Литву?
  6. Чи можна їхати в Литву без страховки?

Чи потрібно оформляти страховку для візи в Литву

Останнім часом Литва розглядається українцями не тільки як красива держава з цікавою історією та безліччю пам'яток, але й як країна для заробітків. Якщо раніше заробітчани влаштовувалися на сезонні роботи переважно в Польщу та Німеччину, то сьогодні географія подібних поїздок істотно розширилася. І на заробітки в Литву їдуть досить часто.

Як і в інші країни, для того, щоб влаштуватися на офіційну роботу в Литву, необхідно отримати візу. Але не кожна віза підійде для роботи в Литві. Тому нумо розберемося, які є види віз до Литви, яким поїздкам вони відповідають і яка потрібна страховка для роботи в Литві разом з блогом агрегатора Ukasko.

Яка страховка необхідна для короткострокової та довгострокової візи в Литву?

Які бувають візи в Литву?

  1. Віза типу "А". Це віза для проїзду через країну. Вона не дає вам права перебувати в Литві навіть короткий час. Вона підходить тільки для транзиту, тобто для пересадки в Литві для продовження поїздки в іншу країну.
  2. Віза типу "В". Короткострокова віза для туристичних або екскурсійних цілей. Зазвичай оформляється на термін до 5 днів. Після її можна продовжити або оформити іншу.
  3. Віза типу "С". Це також туристична віза, більш відома людям як шенген. Але на відміну від візи "В" вона оформляється на більш тривалий термін.
  4. Віза типу "D". Це довгострокова національна віза. Найчастіше використовується для навчання або роботи. Має кілька підтипів. Робоча віза в Литву - це підтип візи типу "D".

Незалежно від того, яку візу ви отримуєте, для її оформлення знадобиться страховка. І до страховки пред'являються певні вимоги, в залежності від цілей вашої поїздки.

Вимоги до страховки для громадян України

Страховка для роботи в Литві для українців має відповідати наступним нормам:

  • Страховка повинна бути оформлена на весь термін перебування за кордоном;
  • Страховка повинна бути з нульовою франшизою. Це важливий момент і суттєва відмінність робочої страховки від звичайної туристичної;
  • Страхова сума поліса не менше 30 000 євро. Також можлива вимога покриття в розмірі 60 000 євро для певних віз.

Ну і звичайно ж, страховка повинна бути оригінальною і не підробкою, оформленою за всіма вимогами консульства Литви в акредитованій страховій компанії. Тобто, компанія повинна мати ліцензію на оформлення даного виду страхування.

На що ще важливо звернути увагу? Від себе ми можемо також додати, що оформляючи страховку для виїзду за кордон, особливо для роботи в іншій країні, дуже уважно вибирайте страхову компанію, а не женіться за низькою ціною. Чому так?

Виїжджаючи на заробітки та перебуваючи тривалий час за кордоном збільшується ризик отримати травму або захворіти. Іноді навіть умови роботи можуть цьому сприяти, тому що заробітки - це переважно фізична праця. І важливо, щоб страхова компанія дійсно могла відшкодувати ваші збитки на лікування, або що ще краще, направити вас в лікарню або на прийом до лікаря на місці. Адже якщо страхова компанія має низькі рейтинги, недостатньо активів або якісь фінансові проблеми, то нею можуть зайнятися регулятори та зупинити її ліцензію. Або ж отримання страхових виплат може затягнутися на невизначений термін.

Тому краще одразу вибирайте надійного страховика, який зможе виконати свої зобов'язання. А саме - швидко і повноцінно виплатити вам належну суму. Вибирайте страховку онлайн на Ukasko, порівнюючи рейтинги страхових компаній, щоб не мати проблем з виплатою відшкодування!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Які документи потрібні для замовлення страховки?

Страховка в Литву повинна містити всю необхідну інформацію про застраховану людину, і бути заповненою машинописним способом, а не від руки. Також в страховці повинен бути відображений регіон дії поліса, тривалість її дії, максимальні суми відшкодування і кількість або тип доданих до неї ризиків. Крім того, в страховці повинні вказуватися контакти страховика, його найменування та інша публічна інформація організації.

Для того, щоб оформити страховку для роботи в Литві, потрібно мати при собі закордонний паспорт, і визначитися з термінами поїздки. Важливо щоб термін дії страховки та термін робочої візи збігався. Після того, як ви виберете туристичну страховку онлайн, оплатити її потрібно за допомогою банківської карти.

Яка мінімальна ціна на страховку в Литву?

Ціна страховки для виїзду за кордон розраховується індивідуально. На вартість поліса впливають різні чинники. Це як вік страхувальника, так і тривалість поїздки. Також дуже важливі ризики, які містить страховка, і суми страхового покриття.

Ще звертайте увагу на франшизу. Як ми писали вище, робоча страховка для Литви повинна бути з нульовою франшизою. Для туристичної допустима наявність франшизи, якщо ви цього бажаєте.

Страховки з франшизою дешевше полісів з повним покриттям. І це логічно, адже суму франшизи страхова не виплачує. Вона залишається на власникові поліса. Таким чином страхова компанія економить свої кошти, та якщо страхове відшкодування і зовсім менше розміру франшизи, то вона не витрачає час співробітників на ведення цієї справи. Тому франшиза - це важливо. Але не всі страхові агенти акцентують на цьому увагу своїх клієнтів. І це ще одна причина вибрати страховку самостійно онлайн на нашому сайті!

Так яка ж вартість страховки для роботи в Литві? Нумо порахуймо на конкретному прикладі, з огляду на те, що від заданих параметрів буде змінюватися і ціна страховки.

Ціна страховки в Литву без франшизи для людини 30 років складає в середньому від 14 грн / день. Вартість страхування при таких умовах також може змінюватися від тривалості перебування за кордоном.

Такий поліс включає покриття 30 000 євро на медичну допомогу та перевезення, репатріацію і невідкладне медичне лікування, і 200 євро на медичне невідкладне стаціонарне та амбулаторне лікування. Стоматологія подібною страховкою не покривається.

Нагадуємо, що ми розглянули один із самих бюджетних варіантів страхування для виїзду за кордон для роботи. Дана страховка відповідає основним вимогам консульства. Але ви можете вибрати також інші варіанти, розширивши перелік ризиків, що покриваються і суму страхових лімітів.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Чи можна їхати в Литву без страховки?

Навіть якщо мета поїздки в Литву - це туризм, а не робота і не навчання, мандрівникам потрібно мати при собі страховку. Тим паче, що якщо термін перебування за кордоном не великий, то і страховка не буде дорогою.

Туристична страховка - це ваша гарантія того, що ви можете отримати медичне обслуговування за кордоном. Без страхового поліса це зробити практично неможливо. І стосується це не тільки Литви. Навіть місцеві жителі багатьох інших держав не можуть обслуговуватися в лікарнях без страховки, що вже говорити про туристів. Як варіант, вас можуть прийняти в лікарні, але заплатити за прийом і процедури доведеться кругленьку суму. Набагато дорожче, ніж аналогічне лікування коштувало б пацієнтам з медичною страховкою.

До того ж відсутність страховки на кордоні може стати перешкодою для в'їзду в країну. Її можуть попросити показати на прикордонному контролі. Тому навіщо ризикувати своєю поїздкою і здоров'ям під час подорожі через таку дрібницю. Особливо з урахуванням того, що за допомогою безкоштовного агрегатора Ukasko можна підібрати слушну страховку, та істотно заощадити як час, так і гроші!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати