Відмінності самостійних подорожей та відпустки по путівці

Зміст

  1. Що вигідніше: тури або самостійні подорожі?
  2. Особливості самостійної подорожі
  3. Як спланувати відпустку без турфірми
  4. Скільки грошей потрібно на подорож
  5. Як дізнатися, скільки коштує день відпочинку в різних країнах
  6. Як самому вибрати сезон і час для відпочинку
  7. Потрібно бронювати готель заздалегідь для економії
  8. Як правильно підібрати житло
  9. Як убезпечити себе в поїздці?

Що вигідніше: тури або самостійні подорожі?

Самостійно подорожувати багато хто боїться. І вибирають поїздки з туром або по путівці. Але що вигідніше, вибрати послуги туроператора або ж спланувати поїздку самостійно? І які є плюси і мінуси у кожного типу подорожі? Нумо розберемося в цьому за допомогою блогу Ukasko.

Щодо вигоди та економії. Вартість поїздки залежить від напрямку і того, який тур ви вибираєте. Якщо ви плануєте відпустку на популярному курорті та у вас є можливість придбати гарячий тур, то так може навіть вийти дешевше. У сезон туроператори оптом орендують номера в готелі та чартерні рейси, завдяки чому формується низька ціна. Також можна знайти дешевші пропозиції на 2-3-4 людини, ніж для мандрівника-одинака. Ви завжди можете умовити на поїздку когось зі своїх родичів або знайти попутника на форумі мандрівників.

Часто очевидна вигода в путівках з готелем "все включено". Але знову-таки, такий ледачий відпочинок підійде не всім. І щоб зрозуміти реальну вигоду і грошову різницю між самостійними подорожами та путівками, потрібно порахувати бюджет відпустки, спланованої особисто.

Якщо ж у вас буде подорож, у якій ви хочете змінити кілька локацій, відвідати різні країни або міста, то дешевше буде організовувати поїздку самостійно. Також заощадити вам допоможе покупка квитків та бронювання житла заздалегідь, і підбір страховки онлайн за допомогою нашого агрегатора Ukasko.ua.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Особливості самостійної подорожі

Які плюси та мінуси самостійної подорожі?

  1. Час. Якщо у вас немає часу на планування подорожі, маршруту, пошук квитків, житла і цікавих локацій, то звичайно ж, вам більше підійде організований відпочинок від туроператора або турфірми.
  2. Можливість контролювати все. Якщо вас не влаштує готель, харчування або пляж за умовами путівки, то ви не зможете змінити їх. Ну або окремо платити за все знов і шукати нове місце для відпочинку. А якщо ж ви плануєте все самостійно, і щось у вашій відпустці вас не влаштує, то ви можете орендувати інші апартаменти, переїхати в інший район або ходити харчуватися в інше кафе.
  3. Чіткі рамки бюджету. При організованому турфірмою відпочинку ви одразу будете знати, скільки грошей вам знадобиться. Залишиться тільки взяти з собою додатково грошей на сувеніри та кишенькові витрати. При самостійному плануванні, яке може займати значний час, питання бюджету може бути довго відкритим. І його в будь-якому випадку потрібно рахувати самостійно.
  4. Маршрути та локації. При запланованому самостійно відпочинку ви самі обираєте місця, які хочете відвідати, та час для цього. Тобто, ви можете уникнути натовпів туристів і скупчення народу, щоб подивитися цікаві пам'ятки.
  5. Оригінальність і пригоди. У готелі вам, швидше за все, не подадуть до столу якісь оригінальні місцеві страви. Там вас чекає стандартна безпечна їжа. А для якихось екстремальних вражень потрібно планувати відпустку самостійно. Те ж стосується і розваг. В цьому є свій плюс, так безпечніше, ви не заблукаєте і не отруїтися. Але індивідуально підібраний маршрут для поїздки може залишити яскравіші враження.

Як спланувати відпустку без турфірми

Якщо ви хочете організувати свою поїздку самостійно, але хвилюєтесь, то оформіть хорошу туристичну страховку. Вона дозволить відчувати себе спокійніше. Виберіть страховку, яка містить гарне фінансове відшкодування і всі ризики, які можливі в поїздці. Також враховуйте вимоги країни, до якої ви прямуєте. Деякі держави зобов'язують туристів мати при собі страховку з покриттям коронавірусу. Тому не варто купувати найдешевшу туристичну страховку, просто аби була. Вибирайте і порівнюйте страховки на нашому сайті Ukasko.ua, щоб забезпечити собі надійний захист у будь-якій поїздці!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Скільки грошей потрібно на подорож

Плюси готового туру в тому, що ви відразу знаєте, скільки вам доведеться витратити. А ось щоб спланувати свою поїздку, потрібно вирішити кілька ключових питань.

  1. Визначте, куди б ви хотіли відправитися. Різні напрямки коштують по-різному.
  2. Тривалість поїздки теж грає свою роль. Якщо подорож довга, то тут важливіше звертати увагу не на ціну авіаквитків, а на те, скільки буде коштувати проживання, харчування, дозвілля тощо. У коротких поїздках, скажімо, на вікенд, не так важливі внутрішні витрати, скільки вартість авіаперельоту.
  3. Дозвілля. Якщо ви хочете багато подорожувати, змінюючи локації кожні кілька днів і займатися екстримом, то грошей знадобиться значно більше, ніж якщо ви хочете просто перейнятися колоритом і пожити життям місцевих жителів, гуляючи вулицями міста і надихаючись.

Як дізнатися, скільки коштує день відпочинку в різних країнах

Також відпочинок в різних країнах - це істотна різниця в бюджеті. Візьмемо для прикладу кілька різних туристичних напрямків. Це:

  1. США;
  2. Європа;
  3. Китай;
  4. Африка.

Для нашої країни для поїздки на вихідні підійде, наприклад, тільки Європа. У порівнянні з Азією, в Європі високі ціни на житло і транспорт. Але зате купити квитки в Європу можна дешевше, ніж в Азію. Летіти в Азію, як і в США, досить довго і дорого. Але зате ціни в Азії вражають навіть самого економного туриста.

Відпочиваючи в Азії, наприклад, в Таїланді або Балі, можна навіть не шукати не туристичні ринки та магазини, адже навіть в них, при завищених цінах для туристів, все можна купити дуже дешево. Часом навіть дешевше, ніж у нас в країні.

Житло в Азії теж переважно недороге. Але не забувайте про те, що тризірковий готель в Європі та в Азії - це абсолютно різні речі. Тому якщо ви хочете відпочити з максимальним комфортом і не витратитися, не економте на азіатських готелях, особливо, на пляжних курортах. Низька вартість номерів цілком дозволити знайти хороший готель навіть при невеликому бюджеті.

Складаючи план витрат на відпустку вважайте переліт + день в готелі + середній чек в довколишніх закладах + витрати на транспорт + квитки в музеї та інші пам'ятки. Меню більшості ресторанів можна знайти в інтернеті або на офіційних сторінках в соцмережах. Також багато корисної інформації, в тому числі й ціни, можна знайти на тематичних форумах або в блогах. Наприклад, тут ви можете дізнатися, як скористатися безкоштовним транспортом у різних містах світу.

Як самому вибрати сезон і час для відпочинку

Якщо ви хочете уникнути натовпів туристів і трохи заощадити у відпустці, то рекомендуємо вам не подорожувати в пік сезону. Трохи змістіть дати поїздки, буквально на місяць або на півмісяця. Так ви зможете по-справжньому відпочити, а не штовхатися з іншими приїжджими на оглядових майданчиках або лежати на головах один в одного на пляжах.

Також в сезон куди вище ціни на все, починаючи з житла і закінчуючи продуктами харчування. Від підвищених цін в розпал туристичних місяців страждають і місцеві жителі. До того ж в цей час складніше винайняти житло або забронювати номер, та й набагато менше пропозицій.

Потрібно бронювати готель заздалегідь для економії

До речі, навіть якщо все-таки ваш відпустку доводиться на пік туристичного сезону, ви можете забронювати житло заздалегідь. При ранньому бронюванні можна знайти нижчу ціну і більше цікавих вільних готелів і апартаментів, бо більшість людей все-таки бронюють житло перед поїздкою.

Хоча якщо ви прямуєте не в мегаполіс, а в провінцію, і якщо ви впевнені, що в дні вашої подорожі тут не проходять різні конкурси та фестивалі, бо в такий час зазвичай всі готелі та квартири в місті заброньовані, то ви можете знайти житло на місці. Чому так? Багато маленьких готелів не мають сайтів і не співпрацюють з агрегаторами. І винайняти номер в них можна тільки на місці. Плюс при особистому спілкуванні ви можете поторгуватися або попросити знижку на ресепшені.

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати

Як правильно підібрати житло

Замовляйте житло заздалегідь, якщо:

  • Їдете в розпал туристичного сезону;
  • Чи плануєте жити в мегаполісі;
  • Приїжджаєте під час фестивалів, концертів, конкурсів та ін;
  • Приходьте вночі або пізно ввечері;
  • Їдете в місцевість, де не говорять по-англійськи, а ви не знаєте місцеву мову.

Бронюючи житло за допомогою онлайн-сервісів, то зверніть увагу не тільки на номер і на вигляд з вікна, але і на віддаленість ваших апартаментів від пам'яток, що цікавлять вас, продуктових магазинів, пляжу і подібного. Іноді навіть вигідніше винайняти номер або квартиру в центрі міста, ніж на околиці, через скорочення витрат на транспорт, наявності супермаркету і розташування основних туристичних об'єктів поблизу.

Якщо активне клубне життя не входить у ваше розуміння відпочинку, то переконайтеся що поруч з вашим місцем проживання немає гучних закладів та дискотек. Також для спокійного сну важливо, щоб поблизу не було магістралей, поїздів, цілодобових ринків тощо.

Як убезпечити себе в поїздці?

І звичайно ж, не забувайте про те, що безпека в подорожі - понад усе. Це правило стосується як уважного вибору житла, перегляду відгуків і рейтингів орендаря, зберігання грошей та цінних речей, так і покупки надійної страховки. Тут також слід не просто орієнтуватися на ціну, тому що дешева страховка, куплена просто для  дотримання формальностей, не зможе гарантувати вам належний розмір відшкодування і не факт, що вона взагалі буде містити необхідні для вас опції.

Тому вибирайте туристичну страховку онлайн на безкоштовному агрегаторі Ukasko, порівнюючи пропозиції страхових компаній, і вибирайте поліс, який зможе забезпечити вам максимальний захист, не переплачуючи за послуги посередників!

Оформити Туристичну Страховку

Швидке оформлення за 5 хвилин

Підібрати